Τα τρια επόμενα βήματα της Μόσχας

Τα τρια επόμενα βήματα της Μόσχας Facebook Twitter
6

Τα τρία επόμενα βήματα της αποφάσισε η Μόσχα, μετά την κατάρριψη του μαχητικού της από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνται ότι το μαχητικό παραβίασε τα τουρκικά σύνορα και υποστηρίζουν,  ότι το τουρκικό F-16 ήταν εκείνο που παραβίασε τη συριακή μεθόριο προκειμένου να καταρρίψει το ρωσικό.

Πριν από λίγο οι εκπρόσωποι του Ρωσικού επιτελείου δήλωσαν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναστείλει τη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα, ενώ θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία.

Τα τρία επόμενα βήματα, όπως ανακοινώθηκαν από την στρατιωτική ηγεσία:

  1. Κάθε επιχείρηση στη Συρία θα πραγματοποιείται υπό την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών
  2. Η αεράμυνα θα ενισχυθεί από το καταδρομικό Moskva το οποίο διαθέτει κατευθυνόμενα βλήματα και θα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Λατάκια με στόχο να καταστρέψει κάθε απειλή που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο.
  3. Οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία αναστέλλονται  

Σύμφωνα με το RT, πριν από λίγο, ο S. Rudskoy, ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού γενικού επιτελείου, καταδίκασε την επίθεση στο ρωσικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο σε εναέριο χώρο της Συρίας από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ως "σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου". Τόνισε ότι το Su-24 ήταν πάνω από το συριακό έδαφος και επισήμανε ότι ο τόπος της συντριβής ήταν τέσσερα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Ο Rudskoy σημείωσε ότι  σύμφωνα με το ραντάρ του αεροδρομίου Hmeymim, το τουρκικό μαχητικό μπήκε στη Συρία για να επιτεθεί στο ρωσικό και δεν έκανε καμία προσπάθεια για να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πιλότο. 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η Τουρκία με την κίνηση αυτή θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ αντιμέτωπο με τη Ρωσία σε μια στιγμή που μέσω Γαλλίας ειδικά υπήρχε μια προσέγγιση. Αν κρίνω από την αντίστοιχη πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράν, σε πείσμα εκεί του Ισραήλ, η προσέγγιση θα γίνει και η Τουρκία ίσα ίσα που έλκει έτσι ακόμη μεγαλύτερες ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της. Το κουρδικό ζήτημα ανοίγει ξανά.
Δεν καταλαβαίνω...αν όντως ισχύει, οι Τούρκοι πηγαίνουν γυρεύοντας;Πόσες φορές έχουν παραβιάσει τα δικά μας σύνορα στο Αιγαίο... Ε ρε Ρωσία που σας χρειαζόταν. :/
Πρόκειται για Slava Class Cruiser, όχι παίξε γέλασε, μπορεί κάλλιστα να τα βάλει μόνο του με τον όλο το στόλο φρεγατών της Τουρκίας. Οι P-500 Bazalt που φοράει έχουν εμβέλεια 500+ km (πέραν ότι μιλάμε για υπερηχητική ταχύτητα πτήσης) ενώ οι αντίστοιχοι Harpoon των Τούρκων.. 120km. Επίσης, διαθέτει.. 64 S300 αντιεροπορικούς πυραύλους με εμβέλεια 200+ km. Τα παραπάνω αποτελούν τα "χοντρά" όπλα που φοράει, δεν υπάρχει λόγος υπερανάλυσης, μιλάμε για θηρίο.