Στάση εργασίας αύριο σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Στάση εργασίας αύριο σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή στο μετρό, τον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και το τραμ, πραγματοποιούν αύριο στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, διαμαρτυρόμενοι για την χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχθηκαν ελεγκτές από κουκουλοφόρους στο σταθμό της Ομόνοιας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερή τροχιάς, κάνουν λόγο για αναίτια, οργανωμένη και βίαιη επίθεση από ομάδα 15- 20 κουκουλοφόρων εναντίον τριών ελεγκτών.

«Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερικού τύπου απρόκλητη, αιματηρή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας και ζητάμε από τις Αστυνομικές αρχές να κινηθούν, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το τραγικό αυτό γεγονός. «Σε αντίθετη περίπτωση τα σωματεία, όπως αναφέρουν, θα λάβουν άμεσα μέτρα, αποσύροντας τους εργαζόμενους από τον έλεγχο των εισιτηρίων».

Στο θέμα παρεναίβει και η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η οποία με ανακοίνωση της καταδικάζει τις επιθέσεις και γνωστοποιεί πως προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να συλληφθούν και να αποδοθούν τα προβλεπόμενα από τη Δικαιοσύνη στους υπαιτίους της επίθεσης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια