Τρία ζήτω για την μαύρη Ερμιόνη του Χάρι Πότερ

Τρία ζήτω για την μαύρη Ερμιόνη του Χάρι Πότερ Facebook Twitter
2
Τρία ζήτω για την μαύρη Ερμιόνη του Χάρι Πότερ Facebook Twitter

Είναι απ' αυτές τις μικρές ανατροπές της ζωής. Όταν ο Χάρι Πότερ εικονογραφήθηκε και γυρίστηκε σε ταινία, όλοι φαντάστηκαν την Hermione Granger ως λευκή (πάνω)

Τώρα ένας σκηνοθέτης που θα ανεβάσει στο θέατρο το "Harry Potter and The Cursed Child" την φαντάστηκε έτσι. 

Τρία ζήτω για την μαύρη Ερμιόνη του Χάρι Πότερ Facebook Twitter

Το "Harry Potter and The Cursed Child" παρουσιάζει τις περιπέτειες των μεγαλωμένων πια ηρώων, και στη σκηνή, χωρίς να χρειάζεται να δοθεί κάποια εξήγηση, οι θεατές θα δουν την Ερμιόνη ως μαύρη. 

Η ηθοποιός Noma Dumezweni έγινε το πρόσωπο της ημέρας με την ανακοίνωση του ρόλου της. Γεννημένη στη Ζουαζιλάνδη το 1969 από Νοτιοαφρικανούς γονείς, η Βρετανή πια Dumezweni μετανάστευσε στην Αγγλία με την οικογένειά της όταν ήταν παιδί. Μέχρι την ενηλικίωσή της έζησε στο Σάφολκ και μετά πήγε στο Λονδίνο όπου έκανε -και κάνει- σπουδαία θεατρική καριέρα. 

 

Το 2006 μάλιστα νίκησε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και κέρδισε το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την ερμηνεία της στο A Raisin in the Sun. 

 

Τρία ζήτω για την μαύρη Ερμιόνη του Χάρι Πότερ Facebook Twitter
Jamie Parker, Noma Dumezweni, και Paul Thornley. Θα παίξουν τις ενήλικες εκδοχές των Harry, Hermione, και Ron αντίστοιχα


Με το που ανακοινώθηκε πάντως η επιλογή της, χιλιάδες φανς του Χάρι Πότερ και της Rowling ξέρασαν χολή στα πληκτρολόγιά τους, έξαλλοι που μια μαύρη θα έπαιζε τον αγαπημένο χαρακτήρα τους. 


«Πώς αισθάνεται άραγε η J.K. Rowling για την μαύρη Ερμιόνη; Πρέπει να ξέρω» έγραψε κάποιος στο τουίτερ και η Rowling του απάντησε πως η περιγραφή του κοριτσιού μιλούσε για καστανά μάτια, σγουρά μαλλιά και μεγάλη εξυπνάδα - το χρώμα του δέρματος δεν είχε διευκρινιστεί ποτέ:

 


Και κατέληγε: «Η Rowling λατρεύει την μαύρη Ερμιόνη» δίνοντας έτσι απάντηση και στους απογοητευμένους φανς που είχαν ξεσαλώσει εναντίον της ηθοποιού. 

 

Στη συνέχεια η συγγραφέας ριτουίταρε αυτό: 


και στο τέλος ανέβασε κι αυτήν την εικόνα:

  


 

Εσείς τι πιστεύετε;

 

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ