ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει στο τουίτερ «τα 6 ψέμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ»

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει στο τουίτερ «τα 6 ψέμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
9

Με τα 6 ψέμματα της κυβέρνησης συνεχίζει την καμπάνια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγο πριν αποχαιρετίσει το 2015 θέλησε να θυμίσει πράγματα που ειπώθηκαν από τους Τσίπρα-Καμμένο.

Δίπλα στις προσωπικές δεσμεύσεις τους ανήρτησε το τι τελικά συνέβη. 

Με τουίτ του μοιράστηκε τον παρακάτω πίνακα:

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει στο τουίτερ «τα 6 ψέμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» Facebook Twitter
9

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν αφησε ελπιδα για αυτους που ψωνιζουν ιδεολογια αποψεις και ιστορια απο τα LIDL. Υπαρχουν και καποιοι που ξερουν που βρισκεται η ελπιδα, αλλα βρισκεται καπου που ο λαος συλλογικά και ο καθενας προσωπικα (οσο μπορει) πρεπει να αναγνωρισει και τα δικα του λαθη. Ελπιδα για αυτους που εχουν μαθει να καταλανωνουν πραγματα, και ιδεολογιες ως λαιφσταιλ οχι δεν υπαρχει. Το θεμα ειναι αν ειμαστε (οι υπολοιποι) αρκετοι.
@crish οι συνταγες τελειωσαν. Ξερω οτι η ελευθερη, και οχι η κεντρικα ελεγχομενη οικονομια, ειναι η παγκοσμια πραγματικοτητα απο την οποια δεν μπορουμε να ξεφυγουμε.Απο την αλλη η εισοδος της αγορας στα παντα ευτελιζει και αλλαζει τις ανθρωπινες και κοινωνικες σχεσεις προς το χειροτερο. Αλλα και οτι η εξηγηση των παντων με οικονομικους ορους, εχει περιορισμους. Επισης ξερω οτι προηγμενα κρατη, ακομα και με εντονο σοσιαλιστικο προσημο, οπως πχ Σκανδιναβικες χωρες, εχουν στοχευσει στην βελτιστοποιηση διαδικασιων στην μειωση γραφειοκρατιας κλπ κλπ αρα μπορουμε να κανουμε το ιδιο και εμεις. Υπαρχει αφθονος χωρος.Ξερω οτι κοινωνικο δικαιωμα ειναι μια νεα οικογενεια να εχει υποστηριξει απο το κρατος και οχι μια γυναικα 50 χρονων επειδη ετυχε να εχει ανηλικο παιδι το 1992 να βγει στην συνταξη στα 50 χρονια.Ξερουμε οτι για μια μικρη, σε συγκριση με την παγκοσμια οικογενεια, συλλογικοτητα, οπως η ελληνικη κοινωνια, ο εθνομηδενισμός απλά οδηγεί στον αφανισμό. Κατα τα αλλα ειναι η αλλη πλευρα της παγκοσμιοποιησης.Ξερω επισης ότι κανεις δεν μας χρωσταει τιποτα, αν τελικα αποφασισουμε να αυτοκαταργηθουμε, επειδη δεν μπορεσαμε να αναπαραγαγουμε την κληρονομια, οιχι την απωτερη, αλλα του 1930 και του 1960 ακομα. Ξερω οτι την εποχη της "πρωτης φορα αριστερα" αντιεξουσιαστης ειναι να βρισκεσαι απεναντι τους και οχι να τους γλειφεις. Ξερουμε οτι ο κοσμος ειναι πιο περιπλοκος απο αυτο που λεει ο λαιφσταιλ φιλελευθερισμος αλλα και ο γενικης φυσεως και χρησης, επισης λαιφσταιλ, "αντιεξουσιασμος" ελληνικης κοπης. Ξερουμε οτι η Ευρωπη ειναι ο καλυτερη επιλογη, αλλα ξερουμε ταυτοχρονα και οτι ο δυτικος πολιτισμος εχει 3 πυλωνες. Δεν υπαρχει μεγαλες διηγησεις πλεον. Τελος οι μαγικες συνταγες. Υπαρχει κατι που εκφραζει ολο το παραπανω πολιτικα; Οχι. Σιγουρα ομως υπαρχουν κομματα και νοοτροπιες που σε καμια περιπτωση δεν το εκφραζουν.
Πολλοι πιστευουν οτι το ψευδος ειναι τεραστιο"οπλο"στην πολτικη.Εχουν,φυσικα,δικιο.Ειναι ομως το μοναδικο ; Η,εστω,το αποτελεσματικοτερο ;Η πειρα διδασκει οτι αυτη η "τιμη" ανηκει μαλλον στην "επιλεκτικη χρηση της αληθειας".Διοτι ειναι και αληθες,αλλα και εξοχως αποτελεσματικο ,το να υπενθυμιζεις σε εναν λαο,ειδικα στο τμημα αυτου το οποιο διαθετει "μνημη χρυσοψαρου",τα ψευδη,τις ανακολουθιες,και τα επονειδιστα πεπραγμενα "των αλλων".Παραλειποντας ταυτοχρονα,και καθολου συμπτωματικα,να αναφερεις εστω και ενα απο τα δικα σου.Αυτο το "καθηκον" επαφιεται,προφανως, στον "αντιπαλο"σου,ο οποιος κατα κανονα λειτουργει με τον ιδιο ακριβως τροπο.Η συνθεση της πληρους εικονας ,συνεπως,καταδεικνυει ενα πολιτικο συστημα το οποιο λειτουργει στηριζομενο σε δυο πυλωνες.Στο ψευδος,και στην παραπλανηση δια της αποκρυψης της "ολης αληθειας".Ο κ.Κυριακος Μητσοτακης ειναι ενας ακομη "υπερηφανος εκφραστης",και μαλιστα "υψηλοβαθμος",αυτου του συστηματος,το οποιο δια της πολυετους λειτουργιας του παρηγαγε τα γνωστα-τραγικα για την χωρα-αποτελεσματα.Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.
"Μητσοτακης μερος αυτου του συστηματος,το οποιο δια της πολυετους λειτουργιας του παρηγαγε τα γνωστα-τραγικα για την χωρα-αποτελεσματα. " Γιατι ο Τσιπρας μέρος ποιοανου συστήματος ήταν;;; το μεγαλυτερο ψεμα του Συριζα, αλλα ο Μητσοτακης δεν το συμπεριλαμβανει γιατι και ο ιδιος το αποπειρατει, ειναι οτι προεκυψε απο παρθενογενεση.Ο Τσιπρας εχει καθοριστικο ρολο στα πολιτικα πραγμαρτα αοπ το 1990 περιπου, αμφιβαλεις οτι το κινημα των καταληψεων ηταν κρισιμο για τα πολιτικα πραγματα και την διαμορφωση της καταστασης στην Ελλαδα την τελευταια 25ετια; Περισσοτερο απο ίσως πολλες περιστασιακες πολιτικες, αυτο εχει αποδειξει σταθεροτητα επι 25 χρονια. Ε ο Τσιπρας ηταν εκει στην γεννηση του.Και για να επαναληφθω αντιγραφω απο αλλου για το μεγαλύτερο ψέμα του Σύριζα (αυτο το οποιο επιλεκτικα ξεχναει ο Μητσοτακης και περιπου επαναλαμβάνεις εσύ):"προπαγανδιστικο ψευδοεπιχειρημα που χρησιμοποιεται πολυ: "και θα αφησουμε την χωρα σε αυτους που την κατεστρεψαν" α) αυτοι που σημερα κυβερνουν,με αυτους που την κατεστρεψαν ειναι τα ιδια φυσικα προσωπα!!! Σπιρτζης, Δουρου, κλπ αλλα και Καμμενος κλπ που βρισκοντουσαν φυσικα το 2004 2007 κλπ. Η δε Δουρου ως συμβουλος Τσοχατζο με ποιο θρασσο μπορει να εγκαλει τους αλλους οτι "κατεστρεψαν την χωρα"β) η χωρα δεν καταστραφηκε απο καποιους τριτους, αλλα απο τους ψηφοφορους αυτα τα χρονια. Ειναι τρομερα λαικιστικο, ακριβως οπως και το ολοι μαζι τα φαγαμε, ο λαος να ειναι αμετοχος για αυτη τη καταστροφη. Το δε γλειψιμο του λαου απο την εξουσια του συριζα δεν εχει τελειωμο. Επομενως αυτοι που συμμετειχαν στην καταστροφη της χωρας, ο ελληνικος λαος με τις επιλογες του, εχει αλλαξει;;; Οχι ψηφιζει κατα πλειοψηφια με τον ιδιο ακριβως τροπο που κατεστρεψε την χωρα.Δεν θα συνεχισω με τογ) το οποιο απαιτει και καποια φαια ουσια, την Δουρου ειναι ευκολο να καταλαβουμε οτι ειναι η ιδια που "κατεστρεψε την χωρα". Αλλα αν συνεχιζα θα επρεπε να βαλουμε και ενα γ που να λεει οτι ο χωρος του Συριζα ειχε την ιδεολογικη ηγεμονια, στην ησονα προσπαθεια, στην μη αξιολογηση, στο βολεμα, στην διαταξη που επιτρεπει σε μια καθηγητρια μεσης εκπαιδευσης να χρηματοτοδειται για να εκτελει ερευνητικη εργασια, ενω υπαρχουν θεσεις κενες και στην εκπαιδευση και στην ερευνα. Δεν ειναι οτι δεν τα εκαναν και οι αλλοι. Ειναι οτι ολοι μαζι βαραγαν τα νταουλια για να χορευουν οι κλικες τους στον ιδιο αρρωστο σκοπο."
@altmanΔεν εχει νοημα να αναλωσω χρονο αναλυοντας την επιχειρηματολογια σου.Τα σεβομαι,μεν,αλλα με πολλα απο τα μερη της διαφωνω.Ειμαι ,ομως,υποχρεωμενος να επισημανω τα ακολουθα,ωστε να αποφευχθουν τυχον παρεξηγησεις η "παρεξηγησεις"..Εγω μιλησα σαφεστατα,και μονον,για το "πολιτικο συστημα"συνολικα.Κατα συνεπεια δεν εξαιρεσα απο αυτο ουτε τον Τσιπρα,ουτε το...Λαφαζανη,ουτε τον...Κιμωνα Κουλουρη,ουτε τον...Μακη τον Γιακουματο,ουτε κανεναν αλλο πολιτικο,και δη οποιοδηποτε μελος οποιασδηποτε κυβερνησεως.Ουτε ,καν,απλο βουλευτη η και στελεχος κομματος το οποιο εχει εισελθει,εστω και απαξ,στην Βουλη.Συνολικα,λοιπον αναφερθηκα,και τιποτε αλλο.Αφου,ομως,επιθυμεις να κανουμε και "καταμερισμο ευθυνων",ας σου κανω το χατηρι.Η αποψη μου,λοιπον, ειναι οτι η "ισοπεδωτικη εξομοιωση"των παντων,και δη οσων εχουν ασκησει εξουσια επι δεκαετιες και ειχαν την απολυτη ευθυνη της "διαχειρισης"του κρατους, με καποιους αλλους οι οποιοι την εχουν ασκησει ελαχιστα,και,κυριως ,με οσους δεν την εχουν ασκησει ποτε, ειναι παντελως αδικη και παραλογη.Ενιοτε μαλιστα καταμαρτυρει και προθεση στρεβλης και παραπλανητικης αξιολογησης γεγονοτων και πεπραγμενων.Ενα απλο,πλην χαρακτηριστικο, παραδειγμα,για να τελειωνουμε.Για τον Βασιλη Λεβεντη δεν εχω ποτε εκφρασει καλη αποψη.Ειναι,ομως,πλεον στην Βουλη,αρα και "μερος του πολιτικου συστηματος".Για λιγους ,μονον,μηνες και χωρις ποτε να εχει μετασχει στην "νομη της εξουσιας".Ας του αποδωσουμε,λοιπον,μερος της ευθυνης.Αλλα σε τι ποσοστο ; Ελπιζω να συμφωνεις οτι του ανηκει ισως,το ενα χιλιοστο αυτης,και αυτο μαλλον πολυ ειναι.Οτι και αν εχει πει,η πραξει,οσο ηταν οχι μονον εκτος εξουσιας,αλλα και εκτος Κοινοβουλιου,δεν τον εντασσει στους υπευθυνους για το χαλι του τοπου.Ουτε κατ'ελαχιστον.Με αυτην ακριβως την λογικη πρεπει επιμεριζονται οι ευθυνες ,με το συντριπτικο ποσοστο να ανηκει σε οσους εχουν μετασχει "της εξουσιας",και μονον κατι "ψιλα"να απομενουν για τους υπολοιπους.Ετσι γινεται σε ολο τον πολιτισμενο και δημοκρατικο κοσμο.Τα υπολοιπα πιστευω οτι συνιστουν,στην καλυτερη περιπτωση,"σοφιστειες".Και στην χειροτερη "αλλα πραγματα".
@Λαμπρος Κοντος, για να μπουμε στην ουσια λοιπον, φαινεται να περιορίζεις την ευθυνη σε αυτους που ασκησαν εξουσια. Ωστοσο υπαρχει και κατι αλλο και μαλιστα σημαντικοτερο το κατα Επικοδόμημα (υπο την ευρεια εννοια βλ Marx).Στο εποικοδόμημα λοιπον ο Λεβεντης δεν ειχε καμια επιρροη πραγματι, ο (νεο) φιλελευθερος λογος που εκφερει δεν ειχε καμια ουσιαστικη επιροη στην κοινωνια.Αντιθετα το επικοδομημα που (συν)υπερετησε ο Συριζα αυτα τα 25 χρονια (μαζι με ολους τους αλλους) και αυτος ο χωρος ηταν σε μεγαλο βαθμο κυριαρχος.Και για να το κανω ξεκαθαρο και με ενα παραδειγμα, επαναλαμβανω το ερωτημα μου ξανα: περα απο τα φυσικα προσωπα που θα δει κανεις οτι ανακυκλωνονται, μπορει κανεις να ισχυριστει οτι το κινημα των καταληψεων οπως διαμορφωθηκε και το ηθος που διαμορφωσε στα τελευταια 25 χρονια, δεν ειχε κυριαρχο ρολο στα σημερινα πραγματα;Αν ναι τοτε θα πρεπει να μοιρασουμε μερος της ευθυνης και σε αυτους που το οδηγησαν το υπηρετησαν και συνταχθηκαν μαζι του, λιγο παραπανω μαλλον απο τον Λεβεντη.
@altmanA.""...φαινεται να περιορίζεις την ευθυνη σε αυτους που ασκησαν εξουσια""".Εγραψα ,σε δυο μαλιστα σχολια,το αντιθετο.Οτι ΔΕΝ περιοριζω την εθυνη μονον σε οσους ασκησαν εξουσια.Απλα στον επιμερισμο της ευθυνης τους ανηκει,αυταποδεικτα,το κατα πολυ μεγαλυτερο μερος της.Το γραφω και τριτη φορα-και τελος.Β.Δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι τα "κινηματα καταληψεων"στα οποια επανερχεσαι ειχαν καποια αξιολογα αρνητικη επιδραση στην ολη πορεια της χωρας.Στην οικονομικη,τουλαχιστον,η επιδραση τους αγγιζει το μηδεν.Ακομη,ομως και αν δεχθουμε,για την οικονομια της συζητησης,οτι οσα γραφεις για τις καταληψεις ισχυουν,τοτε πολυ περισσοτερο οφειλουμε να δεχθουμε οτι αυτο κατεστη δυνατον ακριβως επειδη οι "ασκουντες εξουσια" ειτε το υπεθαλψαν,ειτε επετρεψαν να συμβει,αδρανωντας.Συνεπως και στην μια και στην αλλη περιπτωση το μεγιστο μερος της ευθυνης τους ανηκει.Κατα τα λοιπα,και οπως εχω ηδη γραψει,κατα την ταπεινη μου γνωμη παρομοιες προσεγγισεις στο θεμα μας ειναι,απλα,"πολιτικες σοφιστειες".Αυτα.Σου ευχομαι υγεια και ευτυχια για τον καινουργιο χρονο.