Κληρώσεις με δώρα σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ για όσους ξεπεράσουν το αφορολόγητο

Κληρώσεις με δώρα σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ για όσους ξεπεράσουν το αφορολόγητο Facebook Twitter
2

Κληρώσεις με διάφορα δώρα όπως αυτοκίνητα, ταξίδια, ενδεχομένως και ακίνητα, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή".

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες μέρες, το αφορολόγητο όριο θα «χτίζεται» με βάση τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, μέσω των χρεωστικών ή των πιστωτικών καρτών. Ωστόσο όσοι ξεπεράσουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων θα κερδίζουν τα δώρα. Για παράδειγμα, κάποιος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ θα χρειάζεται αποδείξεις ύψους 9.500 ευρώ (το 38% του εισοδήματός του). Στην περίπτωση που συγκεντρώσει αποδείξεις 12.000 ευρώ θα εντάσσεται στις κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου που επικαλείται η Καθημερινή, προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις που συγκεντρώνονται με τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές κάρτες. Με βάση το φορολογικό σύστημα, φορολογούμενος με εισόδημα έως 21.000 ευρώ έχει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης του φόρου των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρις εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ. Όσοι φορολογούμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις θα μπαίνουν στις κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που είναι στο όνομά τους.

Από την υποχρέωση να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα τις δαπάνες που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο θα εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα μηχανήματα POS.

Οπως φαίνεται, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ θα λαμβάνονται υπ' όψιν για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντίστοιχες επιβραβεύσεις σχεδιάζονται και για τους τουρίστες.

πηγή: Kαθημερινή

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια