Κακοδιαχείριση και ζημιές 436 εκ ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Κακοδιαχείριση και ζημιές 436 εκ ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού Facebook Twitter
2

Ζημιές που πλησιάζουν τα 436 εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών του υπ. Εθνικής Άμυνας.

Στην έκθεση, τα ευρήματα της οποίας έχει στη διάθεση του ο Σκάι, αποκαλύπτεται χρόνια κακοδιαχείριση του Ταμείου και καταγράφεται σωρεία παραβάσεων.  

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών, το ΜΤΣ διένειμε μερίσματα στους δικαιούχους από το 1988 ως το 2011 ακόμη και αν εμφάνιζε  ζημιές, ενώ διένειμε και μεγαλύτερο βοήθημα επαγγελματικής και οικογενειακής αυτοτέλειας από εκείνο που δικαιούνταν οι δικαιούχοι.

Παράλληλα διαπιστώνονται λογιστικές ζημιές ύψους 118 εκ. ευρώ από επενδύσεις στις οποίες προέβησαν διοικήσεις του Ταμείου αλλά και ελάχιστοι έλεγχοι που, σε συνδυασμό με την ελλειπή μηχανοργάνωση, εγείρουν υποψίες για καταβολή μερισμάτων και σε μη δικαιούχους.

Η έκθεση των οικονομικών επιθεωρητών έχει διαβιβαστεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος αυτός διεξήχθη κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χάθηκαν στο Χρηματιστήριο και σε περιπτώσεις όπως τότε που 'μεταβιβάστηκε' ακίνητη περιουσία για να ανεγερθεί υπουργείο ή τότε που πούλησαν κοψοχρονιά τη Γενική.Τα μερίσματα και τα βοηθήματα είναι παρακρατημένα λεφτά και δε δικαιούται κανείς να λέει ότι δόθηκαν παραπάνω απ'ότι έπρεπε.