Τα νέα στοιχεία από τις τοξικολογικές του Παντελίδη δείχνουν κατανάλωση αλκοόλ πολύ πιο πάνω από το υπερβολικό

Τα νέα στοιχεία από τις τοξικολογικές του Παντελίδη δείχνουν κατανάλωση αλκοόλ πολύ πιο πάνω από το υπερβολικό Facebook Twitter
4

Πολύ μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση των αιματολογικών εξετάσεων (1,5 γραμμάριο/λίτρο) ήταν τελικά το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Παντελή Παντελίδη το οποίο προσδιορίζεται σύμφωνα με το Βήμα και άλλα δημοσιεύματα σε 2,72 γραμμάρια ανά λίτρο. Το σχετικό ρεπορτάζ σημειώνει μάλιστα πως το ποσοστό αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες καταγραφές χρήσης αλκοόλ στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά.

Το ποσοστό αλκοόλ που καταγράφεται από τις τοξικολογικές οδηγεί σε σχεδόν αναισθησία του χρήστη, ενώ όταν το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τα 3 γραμμάρια ανά λίτρο θεωρείται «όριο» θανάτου από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού ζητήματος.

Σύμφωνα με την τελική ενημέρωση και τα δεδομένα που τέθηκαν υπόψιν των αρχών, αυτός ο αριθμός προκαλεί νέα ερωτηματικά για τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος. Στο Βήμα σημειώνεται άλλωστε πως το όριο μέθης προσδιορίζεται στο 0,50 γραμμάριο ανά λίτρο και για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη σημειώνεται πως με ποσοστό από 0,70 έως 1,20 γραμμάριο αλκοόλ παρατηρείται σύγχυση μνήμης, ζαλάδα και απώλεια προσανατολισμού. Το αντίστοιχο ποσό που ανιχνεύθηκε στον καλλιτέχνη ήταν υπερδιπλάσιο.

Τα νέα δεδομένα φαίνεται πως έχουν οδηγήσει την οικογένεια σε αλλαγή δικηγόρου ο οποίος θα επιμείνει στον ισχυρισμό ότι ο Παντελίδης λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν δεν θα μπορούσε να είναι ο οδηγός του οχήματος.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για όποιον ενδιαφέρεται για το πόσο περίπου είχε πιει ο Παντελίδης με βάση αυτό το ποσοστό (μια και έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα στα πλαίσια διδασκαλίας κυκλοφοριακής αγωγής).Η διεθνής μονάδα μέτρησης του αλκοολ είναι το BAC. Ένα BAC ισούται με μια μπύρα, ή ένα ποτήρι κρασί ή ένα σφηνοπότηρο ουίσκι (44 ml - δηλαδή την μεζούρα που έχουν στο εξωτερικό στα μπαρ τους).Στην Ελλάδα, όταν πίνουμε ουίσκι, πίνουμε για κάθε ποτήρι 2 BAC, αφού ένα συνηθισμένο ποτήρι ουσίκι έχει χωρητικότητα 225 ml, και το γεμίζουμε με ουσίκι (χωρίς τα παγάκια), λίγο κάτω από την μέση, δηλαδή περίπου στα 90 ml (2 BAC = 88 ml)Κάθε BAC προσθέτει στον οργανισμό ενός ενήλικου άνδρα του βάρους του Παντελίδη, περίπου 0,2 γρ. αλκοολ ανά λίτρο αίματος, δηλαδή ένα "ελληνικό" ποτήρι ουσίκι περίπου 0,4 με 0,45 γρ/λίτρο. Ο Παντελίδης βρέθηκε με 2,72 γρ/λίτροΑν υπολογιστεί ο χρόνος που έγινε το ατύχημα, δηλαδή περίπου στις 8 το πρωι και υποθέσουμε ότι ξεκίνησε να πίνει γύρω στις 11-12 το βράδυ, δηλαδή υπολογίσουμε ότι έπινε περίπου 8 ώρες και υπολογίσουμε και τον ρυθμό μεταβολισμού του οργανισμού (υπάρχουν στο ιντερνετ ανάλογοι calculators), βρίσκουμε ότι ο Παντελίδης, σε αυτές τις 8 ώρες ήπιε συνολικά περίπου 9 "ελληνικά ουσίκι", δηλαδή ένα και κάτι μπουκάλι ουσίκι.
Μια διόρθωση για ένα λάθος που συνειδητοποίησα αφού έγραψα το post. Βγαίνει 10-11 ποτά και όχι 9.Τα 9 αντιστοιχούν σε ενήλικη γυναίκα και όχι άνδρα, 100 περίπου κιλών
Επίσης αν δεν κάνω λάθος κλήθηκε η πυροσβεστική προκειμένου να γίνει απεγκλωβισμός του σώματος του οδηγού. Οπότε πως μετακινήθηκε πριν το σώμα? ή μήπως εμπλέκεται και η πυροσβεστική σ' αυτή τη θεωρεία συνωμοσίας? Καταλαβαίνω ότι "είναι πολλά τα λεφτά" αλλά έλεος!!!
Συγγνώμη οι μαρτυρίες των κοριτσιών που ήταν και αυτές στο αμάξι, οι τοξικολογικές αίματος καθώς και το DNA στο τιμόνι, χειρόφρενο δεν είναι αρκετά για να αποδείξουν το αυτονόητο? Μυρίζομαι Κούγια... θα μας τρελάνουν οι γονέοι..