ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αγωγή ακύρωσης της διαθήκης πλούσιας ελληνοαμερικανίδας που άφησε τα πάντα στο Χαμόγελο του Παιδιού

Αγωγή ακύρωσης της διαθήκης πλούσιας ελληνοαμερικανίδας που άφησε τα πάντα στο Χαμόγελο του Παιδιού Facebook Twitter
5

Αγωγή ακύρωσης της διαθήκης της πλούσιας ελληνοαμερικανίδας Ματούλας Παπαδοπούλη,  με την οποία άφηνε σχεδόν τα πάντα στο Χαμόγελο του Παιδιού, κατέθεσε ο θείος της Κωνσταντίνος Τσαρλς, από το Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ.

Η Παπαδοπούλη, συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, ζούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στη Σκιάθο και απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, στις 4 Οκτωβρίου 2015 σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, από καρκίνο στον εγκέφαλο.  Ο θείος της προσέβαλε  την ιδιόχειρη διαθήκη της 60χρονης ως άκυρη και ορίστηκε πλέον πραγματογνώμονας, προκειμένου να εξετάσει τη γραφή της διαθήκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Μαγνησίας «Ταχυδρόμος» ( taxydromos.gr) η αγωγή κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου του 2016 και θα προσδιοριστεί για να δικαστεί στο Πρωτοδικείο Βόλου εντός 100 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης. Σύμφωνα με την αγωγή, η ιδιόχειρη διαθήκη είναι άκυρη, καθώς αυτή συντάχθηκε από τρίτο συγγραφέα και γίνεται χρήση γνωμοδοτικής εξέτασης δικαστικού υπαλλήλου. Ειδικότερα, η αγωγή επισημαίνει ότι το κείμενο της ιδιόγραφης διαθήκης συντάχθηκε από τρίτο πρόσωπο με προσπάθεια πιστής απομίμησης των γραμμάτων της μέσω ημιζωγραφικής απόδοσης δειγμάτων της γνήσιας γραφής με ποιοτικές διαφορές ώστε η γραφή να είναι διαφορετική από της 60χρονης γυναίκας.

Για τη δε υπογραφή του κειμένου αναφέρεται ότι «φαίνεται να έχει χαραχθεί από την ίδια σε ασύνδετη, όμως, θέση στο γραφικό χώρο, ασύνδετη σε σχέση με το κείμενο πάνω από αυτή και με τα ευρήματα γραφικής διαταραχής στη γραφή της». Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, η 60χρονη υπέστη καρκίνο στον εγκέφαλο μετά το 2013 που συντάχτηκε η διαθήκη για να παρουσιάζονται προβλήματα στη γνωσιακή της λειτουργία. Ο ενάγων λοιπόν ισχυρίζεται ότι «αποδεικνύεται η κατά πάσα πιθανότητα εν λευκώ θέση αυτής πριν δηλαδή τη σύνταξη του κειμένου της διαθήκης».

Τι λέει η διαθήκη

Η άτυχη 60χρονη δεν απέκτησε δικό της παιδί. Σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη όμως πριν ακόμη νοσήσει από σοβαρά προβλήματα υγείας και καταλήξει στις αρχές Οκτώβρη φρόντισε μόνο για το «Χαμόγελο του Παιδιού», και έναν δεύτερο κληρονόμο με ιδιόχειρη διαθήκη που αποκαλύπτει μεγαλείο ψυχής. Αφησε τα πάντα, στον εθελοντικό οργανισμό, σπίτια, στη Σκιάθο αλλά και στην Αμερική, μαγαζιά στο νησί φιλέτα με υψηλά εισοδήματα, όπως και οικόπεδα μεγάλης αξίας, καταθέσεις με πλούσιο ρευστό. Εξαίρεση αποτελεί ένα σπίτι που το άφησε σε δεύτερο κληρονόμο.

Η Ελληνοαμερικανίδα Ματούλα Παπαδοπούλη ήταν η τελευταία απόγονος της οικογένειας του Αλέξανδρου Παπαδοπούλη, η οποία απέκτησε μεγάλη περιουσία στην Αμερική. Η διαθήκη της κοινοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου και έγινε και η αποδοχή της. Η άτυχη 60χρονη δεν είχε δικά της παιδιά, ήταν χωρισμένη και αγαπούσε την Ελλάδα, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, ειδικά τη Σκιάθο απ’ όπου κρατούσαν οι ρίζες της από τη γιαγιά της Δέσποινα Παπαδοπούλη. Εκεί διέμεινε και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια της ζωής της. Εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πατέρας της.

Οσοι την γνώρισαν λένε πως ήταν πάντα επιμελής, φρόντιζε να μην έχει εκκρεμότητες και ζούσε μία συνετή ζωή παρά τα πλούτη της. Κάποιος που δεν την ήξερε δεν θα φανταζόταν ότι είχε τόσα πλούτη. Ηταν πάρα πολύ έξυπνη και χαμογελαστός άνθρωπος.  Η άτυχη γυναίκα υπέστη καρκίνο στον εγκέφαλο πριν από ενάμιση χρόνο και παρά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Αμερική δεν είχε πολλούς μήνες ζωής. Η είδηση του θανάτου της είχε σκορπίσει απέραντη θλίψη στη Σκιάθο όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή.

5

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM