Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησε μία 22χρονη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν 36χρονο, ο οποίος επιχείρησε να τη βιάσει μπροστά σε περαστικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Σόλωνος, καθώς η νεαρή γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή μαζί με δύο φίλες της. Ο 36χρονος, υπήκοος Συρίας, τους έκοψε τον δρόμο, άρπαξε την 22χρονη από το χέρι και με τη βία την έριξε στο έδαφος. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φώναζε πως «θέλει να κάνει σεξ μαζί της», ενώ προσπαθούσε να της αφαιρέσει τα ρούχα.
Παρά την προσπάθεια των φίλων της να τη βοηθήσουν, ο 36χρονος συνέχισε την επίθεση, ενώ η ίδια αμυνόταν με χτυπήματα. Η κινητοποίηση των περαστικών ήταν καθοριστική: δύο νεαροί κατάφεραν να τον απομακρύνουν από την κοπέλα και να τον ακινητοποιήσουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από το 2022.