Kαι η Emma Watson στην διαρροή των Panama Papers

Kαι η Emma Watson στην διαρροή των Panama Papers Facebook Twitter
1

To όνομα της Emma Watson βρίσκεται μεταξύ χιλιάδων ηγετών, επιχειρηματιών, επωνύμων και πολιτών που περιλαμβάνει η βάση δεδομένων της διαρροής των Panama Papers.

Tην πρωταγωνίστρια του Χάρι Πότερ εντόπισε στη βάση δεδομένων η βρετανική ιστοσελίδα Τhe Spectator η οποία σημειώνει πως η ηθοποιός έχει offshore στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με το πλήρες όνομα Emma Charlotte Duerre Watson.

Η Διεθνής Κοινοπραξία (ICIJ) δημοσίευσε χθες το βράδυ έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 200.000 στοιχεία με πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, τα καταπιστεύματα στα δίκτυα των υπεράκτιων εταιρειών.

Ο εκπρόσωπος της Watson επιβεβαίωσε πως η 26χρονη είχε δημιουργήσει μια υπεράκτια εταιρεία. Ωστόσο, είπε ότι δεν λαμβάνει φορολογικά ή νομισματικά πλεονεκτήματα από αυτή και πως τη χρησιμοποιεί για ιδιωτικούς σκοπούς προστασίας.

"Η Emma (όπως και πολλά άτομα υψηλού προφίλ) έχουν προχωρήσει σε σύσταση υπεράκτιας εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της ανωνυμίας και την ασφάλειας της" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της.

Η βάση δεδομένων που περιέχει που περιέχει 214.000 ονόματα εταιρειών και μετόχων είναι πλέον προσβάσιμη για το κοινό και σηκώνει το πέπλο που κάλυπτε τις εταιρείες-βιτρίνες με έδρα σε 21 φορολογικούς παραδείσους, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους ως το Χονγκ Κονγκ και την αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα.


Το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση διότι διέθετε κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, είναι ανάμεσα σε αυτά που περιέχονται στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, που αποκαλύπτει ένα δίκτυο εταιρειών-βιτρινών που είχε δημιουργήσει στις Σεϊχέλες και στον Παναμά για να καλύψει τα ίχνη του.

Λεπτομέρειες για τη μεγάλη διαρροή και τη μηχανή αναζήτησης ονομάτων (με πολλά ελληνικά ονόματα) μπορείτε να δείτε εδώ.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
επειδη δεν τα ξερω καλα αυτα τα συστηματααλλα τι σημαινει για ιδιωτικούς σκοπούς προστασίας?να προστατεψει τα λεφτα της πχ?καποιος που να εχει αποψη σε αυτα τα θεματα υπαρχει να βοηθησει λιγο την κατασταση.