"Aτυχήματα συμβαίνουν", είπε η μητέρα του 4χρονου που μπήκε στο κλουβί με τους γορίλες

"Aτυχήματα συμβαίνουν", είπε η μητέρα του 4χρονου που μπήκε στο κλουβί με τους γορίλες Facebook Twitter
4

«Ατυχήματα συμβαίνουν» δήλωσε η μητέρα του 4χρονου αγοριού το οποίο έπεσε μέσα σε κλουβί με γορίλες με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί ένας γορίλας από τους φύλακες για να σωθεί το παιδί.

Η ενέργεια αυτή του φόνου του γορίλα, έχει προκαλέσει κύμα επικρίσεων από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και για τους γονείς, τους οποίους κατηγορούν για αμέλεια.

Σε ό,τι αφορά πάντως το θάνατο του γορίλα, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου δεν φαίνεται να μετανιώνει, παρά τις παγκόσμιες πλέον αντιδράσεις. "Ο γορίλας ήταν σαφώς ταραγμένος. Ο γορίλας ήταν σαφώς αποπροσανατολισμένος. Κοιτάζοντας πίσω, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση, " δήλωσε σε συνέντευξη χθες, ενώ ο ζωολογικός κήπος εξέδωσε και μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαστε πληγωμένοι για την απώλεια του Χαράμπε, αλλά η ζωή ενός παιδιού ήταν σε κίνδυνο και έπρεπε να ληφθεί μια γρήγορη απόφαση . "

Η μητέρα του παιδιού, Michelle Gregg φέρεται να προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε μια ανάρτηση στο Facebook που η ίδια αργότερα διέγραψε. "Ο Θεός προστάτευσε το παιδί μου μέχρι να το σώσουν οι αρχές. Ο γιος μου είναι ασφαλής έχοντας μόνο μια διάσειση και μερικές γρατζουνιές [...] δεν έχει σπασμένα κόκαλα ή εσωτερικά τραύματα. Ως κοινωνία βιαζόμαστε να κρίνουμε πώς ένας γονέας προσέχει το παιδί του και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πώς προσέχω τα παιδιά μου. Ατυχήματα συμβαίνουν [...] », έγραψε.

Ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για το θάνατο του Χαράμπε, έχουν μαζέψει ως τώρα σχεδόν 300 χιλιάδες υπογραφές για να εκφράσουν την οργή τους για τη δολοφονία ενός εκπροσώπου ενός απειλούμενου είδους. Μερικοί από αυτούς καλούν την αστυνομία να ασχοληθεί και με τους γονείς του 4χρονου τους οποίους θεωρούν υπόλογους.

Μάλιστα ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν αγρυπνία για το νεκρό γορίλα δύο ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ζωολογικό κήπο κρατώντας πινακίδες και πανό για να αποχαιρετήσουν τον Χαράμπε.  Έχουν επίσης προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 5 Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να τον σκοτώσουν.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Διεθνή / Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ρεπορτάζ που ανέφερε πως δεν έπληξαν ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω πιέσεων από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για το Ιράν και φαίνεται να έχει χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του
LIFO NEWSROOM
Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, λέει η Τεχεράνη

«Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του», λέει η ανακοίνωση του Ιράν για την επίθεση του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Διεθνή / Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Οι διευκρινίσεις της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν - «Με μόλις 5 ευρώ ανά επισκέπτη θα συγκεντρώσουμε 75 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε η υπουργός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Χωρίς Να δικαιώνω την μάνα (απλά επειδή δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβει- κανείς εδώ δεν ξέρει άλλωστε) Θα πω μόνο το εξής: Η πλειοψηφία των προλαλίσαντων πιθανότατα ΔΕΝ έχει παιδιά... (Αυτό δεν αναιρεί το ότι πολλοί δυστυχώς γονείς γύρω μας δεν είναι καλοί γονείς, αλλά αυτούς τους βλέπω και τους κρίνω) Έχω δει ΠΟΛΥ προστατευτικούς γονείς να χάνουν το παιδί τους στο δευτερόλεπτο και να τους βγαίνει στο δρόμο. Λίγο υπερκινητικό να είναι δεν θέλει πολύ. Οι γονείς με καταλαβαίνουν. Αυτό μόνο δεν έχω διάθεση για τσακωμούς.
Αυτό δεν ήταν ατύχημα αλλά εγκληματική αμέλεια. Δεν γίνεται σε έναν τέτοιο χώρο με εκατοντάδες ανθρώπους και άγρια ζώα να μην κρατάς από το χέρι ένα τόσο μικρό παιδί.
"Ατυχήματα συμβαίνουν", είπε η μητέρα του 4χρονου που μπήκε στο κλουβί με τους γορίλες Πηγή: www.lifo.grΈγινε άλλο ένα πριν τέσσερα χρόνια.Έγινες μάνα.Και να ήταν η μόνη...