O Κάμερον πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα τρώγοντας πίτσα

O Κάμερον πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα τρώγοντας πίτσα Facebook Twitter
5

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την Ε.Ε., ανάγκασε σε παραίτηση το Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αριθμό 10 της Downing Street μέχρι τον Οκτώβριο.

Για τη μοίρα του όμως ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος. Σύμφωνα με το Quartz, ο Κάμερον «άνοιξε την πόρτα» για το δημοψήφισμα σε μία ομιλία του τον Ιανουάριο του 2013 στα γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο: «Είμαι υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Πιστεύω στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματoς - στη διαμόρφωσή του, στην εκκίνηση μιας συζήτησης. Δεν ελπίζω απλώς ότι μία δύσκολη κατάσταση θα εξαφανιστεί από μόνη της».

Δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι το σκηνικό όπου πάρθηκε η απόφαση για το δημοψήφισμα στήθηκε σε μία πιτσαρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο. Εκεί, ο Κάμερον συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Χάγκ και τον επιτελάρχη του πρωθυπουργικού γραφείου Εντ Λιουέλιν.

Αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή φανερά αντίθετος στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θεώρησε αναγκαίο να αλλάξει την απόφασή του για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του απέναντι στην απειλή των ευρωσκεπτικιστών του UKIP.

Τελικώς, όπως απέδειξε η Ιστορία η συγκεκριμένα απόφαση οδήγησε απλώς σε ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα και στο τέλος της πολιτικής καριέρας του φιλόδοξου Βρετανού πρωθυπουργού.

Με πληροφορίες από το Quartz και τους FT.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM