"Στην Ελλάδα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παράγουν σημαντικό έργο και οι Έλληνες επιστήμονες αναγνωρίζονται με τα έργα τους διεθνώς" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δημήτρης Σεργεντάκης. O 32χρονος Κρητικός ανταγωνίστηκε με ξένους φοιτητές από 52 χώρες και κατάφερε στο διεθνή διαγωνισμό International Design Awards που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, να κερδίσει χρυσή διάκριση και έπαινο, σχεδιάζοντας την ελληνική καρέκλα του μέλλοντος, μια κατασκευή από ελαφρύ αλουμίνιο που δημιούργησε στα εργαστήρια της σχολής όπου είναι φοιτητής.
"Ήταν το μεράκι μου. Η αρχιτεκτονική μου αρέσει πολύ σαν επιστήμη" δηλώνει ο Χανιώτης φοιτητής, που είναι στο 5ο έτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μιλώντας για την εμπειρία που αποκόμισε από την συμμετοχή του σε ένα διεθνή διαγωνισμό και για το πώς οι ξένοι βλέπουν τα ελληνικά πανεπιστήμια δηλώνει: "Σέβονται το ελληνικό πανεπιστήμιο, τους φοιτητές και τους καθηγητές. Βλέπουν ότι υπάρχει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος χώρος, για αυτούς που θέλουν να προσπαθήσουν".
Η καρέκλα από αλουμίνιο που δημιούργησε ο ίδιος φιλοξενείται στον δεύτερο όροφο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στο πλαίσιο έκθεσης και εκδηλώσεων με τίτλο «Παρακαλώ καθίστε Κύριε Le Corbusier», η οποία εντάσσεται στη δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier - XANIΑ», σε επιστημονική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, Αμαλίας Κωτσάκη.
Ο Δημήτρης Σεργεντάκης αναφέρεται και στην ανάγκη, η Ελλάδα να αποκτήσει τη δική της θέση στο χώρο του σχεδιασμού. "Η Ελλάδα δεν φημίζεται γι' αυτό. Ακούγονται περισσότερο άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. Είναι ένα ζήτημα αυτό".
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ