Προς μερική απαγόρευση της μπούρκας η Γερμανία

Προς μερική απαγόρευση της μπούρκας η Γερμανία Facebook Twitter
6

Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεσπάσει συζήτηση για τη μπούρκα στη Γερμανία και ειδικότερα για το νόημα μιας πιθανής απαγόρευσής της σε δημόσιους χώρους, όπως ζήτησαν χθες σε συνεδρίαση στο Βερολίνο οι συντηρητικοί υπουργοί Εσωτερικών οκτώ ομόσπονδων κρατιδίων.

Η Deutsche Welle μεταδίδει πως ο χριστιανοδημοκράτης ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ήταν σαφής όταν δήλωνε χθες μετά το πέρας της συνάντησης των συντηρητικών υπουργών Εσωτερικών στην γερμανική πρωτεύουσα ότι στόχος είναι ένας νόμος που να απαγορεύει την μπούρκα σε σχολεία και πανεπιστήμια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δικαστήρια και την οδήγηση.


Όμως οι αντιδράσεις στην πρόταση των υπουργών Εσωτερικών δείχνουν πως η πρόταση διχάζει. Το Συνδικάτο της Αστυνομίας (GdP) χαρακτηρίζει το αίτημα ως "έκφραση μιας πολιτικής των συμβολισμών". Σημαντικό για τη δημόσια ασφάλεια δεν είναι η απαγόρευση της μπούρκας αλλά αύξηση του αριθμού του προσωπικού στην αστυνομία, τονίζει σε ανακοίνωσή του.


Την ίδια άποψη φαίνεται πως συμμερίζεται και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα "Η Αριστερά". Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Μπερντ Ρίξινγκερ επισημαίνει ότι η απαγόρευση της μπούρκας δεν έχει καμία σημασία για την ασφάλεια και ούτε πρόκειται να αποτρέψει τρομοκρατικά χτυπήματα. Παράλληλα επιρρίπτει στους χριστιανοδημοκράτες ότι τροφοδοτούν προκαταλήψεις τους κατηγορεί για "φτηνή προεκλογική ρητορική".


Ανάλογη κριτική ασκούν και οι Πράσινοι. Για "σκιαμαχίες εν ονόματι της ασφάλειας" κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. Άντον Χόφραϊτερ και κατηγορεί τους χριστιανοδημοκράτες για "λαϊκισμό" σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ψηφοφόρους από τον χώρο του λαϊκίστικου εθνικιστικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία".


Διφορούμενες είναι, για μια ακόμα φορά οι αντιδράσεις των σοσιαλδημοκρατών. Παραπέμποντας στο πάρα πολύ μικρό αριθμό γυναικών που φορούν μπούρκα στη Γερμανία ο βουλευτής του κόμματος και ειδικός σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Μπούρκχαρντ Λίσκα, δηλώνει ότι "η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν σηκώνει πολιτικές ανοησίες και εικονικές συζητήσεις".

Αντίθετα ανοιχτοί στην πρόταση των χριστιανοδημοκρατών εμφανίζονται σοσιαλδημοκράτες αξιωματούχοι στα κρατίδια. Ενδεικτική είναι η στάση της πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Χάνελορε Κραφτ ή οποία δηλώνει πρόθυμη να εξετάσει την πρόταση. Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός θεωρεί σημαντικό να είναι ορατό το πρόσωπο των ανθρώπων στις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον θεωρεί ότι η οδήγηση είναι ασφαλέστερη δίχως μπούρκα.

πηγή: Deutsche Welle

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι ελευθερία έκφρασης και προσβολή της προσωπικοτητας να μην μπορείς να φοράς το σύμβολο της καταπιεσης. Γιατί δεν μιλάμε καν για μαντίλα! Απορώ πως το συζητάμε για τους δημόσιους χώρους. Δεν βλέπουν το εξαιρετικό "μαζί ποτέ " του Γερμανού - Τούρκου Ακίμ αντί να προβάλουν επιχειρήματα του κ@@@@
Με έχει διχάσει πολύ το όλο θέμα της απαγόρευσης. Απο τη μια πιστεύω στην ελευθερία του κάθε ανθρώπου να φορά οτιδήποτε θέλει, ακόμη κι αν αυτό σημάδι σεξισμού και καταπιεσης. Για παράδειγμα δεν θα συμφωνούσα αν απαγορευόταν το ξύρισμα στις γυναίκες ή το υπερβολικό μακιγιάζ.(που βέβαια γνωρίζω πως δεν είναι ακριβως το ίδιο καθώς το δεύτερο είναι έμμεση κατάπιεση και δεν έχει τις ίδιες συνέπειες στην περιπτωση της μη-τηρησης του όπως το πρωτο) Επίσης πολλές γυναίκες πιθανο να μην στραφούν εναντιον των άνθρωπων που τους επιβάλλουν να καλύπτουν ολοκληρωτικά το σωμα τους, αλλά στο νομο που τους το απαγορεύει.Απο τη αλλη μεριά όμως, όλες αυτές οι γυναίκες που δεν μπορούσαν ως τώρα αφορμη να αντιδρασουν, πλεον μπορούν να επικαλεστούν την απαγόρευση και να απαλλαγούν απο τη μπουργκα, ακόμη κι αν στην αρχή είναι άβολο, και χρειαστεί χρονος.Πραγματικα δεν ξέρω αν πρεπει να υποστήριξω την απαγορευση.
Βιβλιο σοκ που πρεπει να διαβαστει ειναι το Βια και Ισλαμ, μια συνομιλια αναμεσα σε 2 κοσμικους Αραβες μουσουλμανουςΜπουρκα λοιπον συμφωνα με αυτους σημαινει προβατο,προβια, ή υποζύγιο.Μπουρκα επισης σημαινει, ξανα συμφωνα με τους Αραβες, οτι οχι μονο δεν σε βλεπουν αλλα δεν ακους και δεν μπορεις να μιλησεις.Μην ξεχνας οτι υπαρχει απαγορευση σε ολα τα δυτικα συνταγματα απο την δυνατοτητα να πουλησεις τον ευατο σου δουλο.Αυτο ειναι ανελευθερια ή ελευθερια;;;
Ποτέ μου δε θα καταλάβω γιατί ένας φανατισμένος δεν κάθεται με τους όμοιούς του και πάει να παρεισφρήσει σε κοινωνίες που απορρίπτει εξίσου φανατικά. Αφού δε μπορούν να ενταχθούν και να εκπολιτιστούν ας μην μεταναστεύουν σε δυτικές χώρες (και μην ακούσω κανένα να πει οτι αυτό το μαύρο πράγμα είναι ο "δικός" τους πολιτισμός).Με το ζόρι να γυρίσει όλη η ανθρωπότητα στο Μεσαίωνα, αντί να προσαρμοστούν ομάδες ατόμων.Κι επιτέλους, ας κατανοήσουμε οτι αυτό το μαύρο ολόσωμο πανί, δεν κρύβει μόνο ένα πρόσωπο ή ένα όπλο..κρύβει ολόκληρη ιδεολογία για τη θέση της γυναίκας πρωτίστως και για ένα σωρό άλλα θέματα που είναι συνταγματικά αντίθετα με τους νόμους των χωρών στις οποίες προσπαθούν να διατηρηθούν ως "παραδόσεις" ή θρησκευτικές επιταγές.
Μα γιατι πολυ απλα το Ισλαμ και το Κορανι ειναι η θεια αποκαλυψη, η μοναδικη αληθεια και πρεπει να εξαπλωθει. Πραγματικα ολο το Ισλαμ στηριζεται στο οτι το Κορανι ειναι ο λογος του θεου και αν αντιτιθεσαι σε αυτο εισαι αιρετικος και αιρετικος.