Ο Σεζόν Φερνάντες, σημείωσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στην σφαιροβολία κατηγορίας F53 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015, είχε καλύτερη βολή στα 8 μέτρα 44 εκατοστά που τον έφερε στην κορυφή του αγωνίσματος με νέο ρεκόρ Ευρώπης αφού το προηγούμενο ήταν 8.35 και το είχε από σημειώσει στην πρωτεύουσα του Κατάρ. Οι βολές του Φερνάντες: 8.44, 8.39, 8.22, 6.59, 8.22, 8.13μ.
«Καλό το μετάλλιο, αλλά όταν ακούς τον εθνικό ύμνο της πατρίδας σου, είναι άλλο πράγμα. Ανυπομονώ γι' αυτήν τη στιγμή, όπως και σε κάθε διοργάνωση που είμαι πρώτος. Ελπίζω μόνο να μην κλάψω», δήλωσε στο Πρακτορείο Sport, λίγο μετά την ολοκλήρωση της σφαίρας, όπου εκεί με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή.
«Αυτό το μετάλλιο είναι δικό μου. Θα το κρατήσω για μένα. Το πρώτο μετάλλιο στο Πεκίνο, το έδωσα στους ανθρώπους που μου στάθηκαν αμέσως μετά από το ατύχημα. Ήθελα να τους πω ευχαριστώ και το έκανα δίνοντάς τους αυτό το μετάλλιο. Στην Ντόχα, το μετάλλιο το έδωσα στον προπονητή μου, ο οποίος είναι δίπλα μου σε όλα τα καλά και τα άσχημα που έχει η προπόνηση και η πορεία προς τη διάκριση. Ήρθε η ώρα να κρατήσω αυτό το μετάλλιο. Το επόμενο όλο και κάπου θα το δώσω. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που με έχουν βοηθήσει να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Να γίνω χρυσός Παραολυμπιονίκης».
Η καρδιά του Σεζόν Φερνάντες «χτυπάει ελληνικά. Παλεύω στην Ελλάδα, αγαπάω την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι εάν είχα πάρει μετάλλιο για άλλη χώρα, δεν θα το είχα ευχαριστηθεί τόσο πολύ. Οι Έλληνες ήταν και παραμένουν φιλόξενοι παρά την οικονομική κρίση. Μπορεί να έχουν κλειστεί λίγο στον εαυτό τους, όμως είναι πάντα έτοιμοι για να σε βάλουν στο σπίτι τους. Αυτό με κέρδισε στην Ελλάδα πριν από πολλά χρόνια και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνω το γεγονός ότι έμεινα εδώ. Δύσκολα μπορείς να βρεις στο εξωτερικό, φιλοξενία και αγάπη όπως αυτήν που σου προσφέρουν οι Έλληνες».
Ο Σεζόν Φερνάντες υπήρξε παίκτης του ράγκμπι. Διεθνής με την εθνική ομάδα της Μάλτας και από τους παίκτες που ξεχώριζαν. Ένα δολοφονικό τζαρτζάρισμα του κατέστρεψε την σπονδυλική στήλη. Από τότε βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όμως, το μικρόβιο του αθλητισμού ποτέ δεν έφυγε από το αίμα του. Μετά από αποκατάσταση κάποιων ετών, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αυτή τη φορά στον στίβο των ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα στις ρίψεις. Η πρώτη χώρα που του... χτύπησε την πόρτα προκειμένου να συμμετάσχει με τα χρώματά της σε διεθνείς αγώνες ήταν η Πορτογαλία. Η χώρα του πατέρα του. Ο ίδιος, πριν από το ατύχημα είχε έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη και είχε μαγευτεί. Είχε παραδοθεί στις ομορφιές της χώρας μας και ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, το οποίο και έκανε.
Τα χρυσά μετάλλια πλέον της ελληνικής ομάδας έφτασαν τα τέσσερα, ενώ συνολικά η ελληνική αποστολή έχει 11 εμφανίσεις στο βάθρο των νικητών.
σχόλια