Δείτε: ''Μασονικοί συμβολισμοί σε ταινίες - Μηνύματα για δίδυμους πύργους''

Δείτε: ''Μασονικοί συμβολισμοί σε ταινίες - Μηνύματα για δίδυμους πύργους'' Facebook Twitter
26
Όπως φαίνεται στο παρακάτω screenshot,

 το βίντεο που θα δούμε σήμερα δημοσιεύτηκε (με το ανάλογο πλασάρισμα) σ' ένα μπλογκ που λέγεται Η διαδρομή.

[Απίθανη λεπτομέρεια: Ο δημιουργός το βίντεο θεωρεί κρυφό συμβολισμό και οποιαδήποτε φανερή αναφορά. Πχ. ο χαρακτήρας παρουσιάζεται στο φιλμ ως συνωμοσιολόγος nerd που φοράει μπλουζάκι ιλουμινάτι - και το παραπάνω βίντεο μας τον δείχνει σε αργή κίνηση και παγωμένο σα να έχει κάνει κάποια φοβερή ανακάλυψη. 

Επίσης: Έχουν γυριστεί εκατοντάδες χιλιάδες ταινίες μυθοπλασίας ή επιστημονικής φαντασίας. Ψάχνοντάς τες -αν σε πιάσει η ανάλογη μονομανία- μπορείς να βρεις σκηνές ή καρέ που ταιριάζουν σε οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Ακόμα και στο ότι εγώ θα έγραφα κάποτε αυτό το άρθρο - κι εσύ θα το διάβαζες...]

Αγαπημένα σχόλια απ' το youtube - το βίντεο έχουν δει 150.000 συμπολίτες μας, με θετικά ratings.

ΟΛΑ

Μ' αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, ως λογοτεχνία.

(Αν και μόνο ο Ουμπέρτο Έκο κατόρθωσε να τις ανυψώσει σε καλή λογοτεχνία βέβαια, ίσως και ο Robert Anton Wilson στο ξεκαρδιστικό Illuminatus Trilogy - καμία σχέση με τον Νταν Μπράουν.)

Παλιότερα ακόμη περισσότερο. Παρ' ό,τι ποτέ δεν πίστεψα σε οτιδήποτε που δεν μπορεί να αποδειχτεί άμεσα -σε αντίθεση με τη ζωή σε άλλους πλανήτες, πιστεύω πως κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει- λάτρεψα τις θεωρίες του David Icke με τους ερπετόμορφους ηγέτες, τις ιστορίες για τους εξωγήινους θεούς των Βαβυλωνίων και περιοδικά όπως το Ανεξήγητο και το Strange. 

Κάθε σελίδα, κάθε μικρολεπτομέρεια μιας θεωρίας μού έκαναν το μυαλό κιμά - έμπαινα σε κόσμους μεταφυσικούς και ηθελημένα ανεξήγητους, σα να διάβαζα ένα συναρπαστικό, παραισθησιογόνο Μίκυ Μάους. 

Την τελευταία πενταετία σταμάτησε να με διασκεδάζει οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας πλασαριζόταν ως αληθινή - κι έτσι κόλλησα με σειρές μυθοπλασίας, όπως το Lost, το 4400, το Flash Forward ή το Fringe... 

 

Οι αγαπημένοι μου KLF δεν επηρεάστηκαν απλώς απ' το βιβλίο Illuminatus Trilogy αλλά οικειοποιήθηκαν όλη την ιστορία του με αναφορές σε όλο το μουσικό και εικαστικό έργο τους. Φτιάχνοντας, στην πορεία, φανταστική ποπ μουσική.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ