«Πόλεμος» Γεωργιάδη- Γεροβασίλη για το ακίνητο της Κουμουνδούρου- Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν το δήλωνε στην εφορία για 16 χρόνια

«Πόλεμος» Γεωργιάδη- Γεροβασίλη για το ακίνητο της Κουμουνδούρου- Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν το δήλωνε στην εφορία για 16 χρόνια Facebook Twitter
1

Αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί 16 χρόνια δεν δηλώνει στην εφορία το ακίνητο της Κουμουνδούρου και έτσι δεν καταβάλλει φόρο ακίνητης περιουσίας, σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο.


Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, θύμισε ότι, όταν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ, τον είχε κατηγορήσει επειδή πρότεινε την ένταξη του κόμματος στο «νόμο Κατσέλη» για τη μερική παραγραφή του χρέους του και ρύθμιση του εναπομείναντος ποσού. «Με κατηγορήσατε από άγνοια, διότι τότε δεν γνωρίζατε ότι το κόμμα σας ήταν αυτό που διέγραψε 230 εκατ. ευρώ από το χρέος του και έβαλε ως εγγύηση ακίνητο το οποίο δεν είχε δηλώσει στην εφορία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πρόσθεσε: «Τελικά εσείς δεν ήσασταν του κινήματος "δεν πληρώνω", αλλά του κινήματος "δεν δηλώνω". Όσα κατηγορείτε τους αντιπάλους σας τα έχετε κάνει και εσείς. Αυτό σημαίνει ότι είστε και λίγο απατεώνες».


«Το ίδιο, ούτε είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που περνά ο τόπος. Μας επικρίνετε λες και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει την ευθύνη. Πασχίζουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κατάσταση που τη έφεραν τα δύο κόμματα τα τελευταία 40 χρόνια», απάντησε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Απατεώνας είναι αυτός που συνειδητά πήρε δάνεια που δεν μπορεί να τα εξοφλήσει, ούτε καν να τα ρυθμίσει». Καταλήγοντας, η υπουργός απάντησε στον κ. Γεωργιάδη και για τη φράση του τελευταίου ότι «οι μέρες σας είναι μετρημένες», τονίζοντας ότι «όσο και να θέλετε να ξαναγυρίσετε στις καρέκλες της εξουσίας δεν θα το καταφέρετε. Η κυβέρνησή μας είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και θα κριθεί από το λαό το 2019».

Ερώτηση 10 βουλευτών της ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πλήρωνε, αλλά δεν δήλωνε κιόλας»

Ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή, κατέθεσαν 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά από ζητήματα που εγείρονται ως προς το κτήριο, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Μηταράκης Νότης, Γεωργαντάς Γεώργιος, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Γιόγιακας Βασίλειος, Στύλιος Γεώργιος, Μπουκώρος Χρήστος, Βούλτεψη Σοφία, Σταμάτης Δημήτρης και Αντωνιάδης Γιάννης υπενθυμίζουν σχετικά πως «ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι "για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτήριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου", ενώ ο Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η μεταβίβαση του ακίνητου έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο».

Όπως σημειώνουν, «σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις για το ακίνητο αυτό δεν πληρωνόταν φόρος τα τελευταία 16 έτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής».


Για τα ζητήματα που προκύπτουν, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

- Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το ως άνω κτήριο;

- Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;

- Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;

- Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;

- Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π., ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) για τα έτη 2001 - 2016;

- Για την δήλωση του ακινήτου στη Δ.Ο.Υ., ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;

- Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της Ε.Α.Ρ. προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτήριο;

- Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών;

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια