ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος διεκδικούν τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος διεκδικούν τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
SOOC
6

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια και με συγκινησιακή φόρτιση ομιλία του στο 10ο συνέδριο δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, όχι, όμως, και από την πολιτική.
Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα και σήμερα αναμένεται να αποφασισθεί εάν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών που θα ψηφίσουν.


Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο συνέδριο του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές. Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος ήθελε να είναι υποψήφιος δεν συγκέντρωσε υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως ορίζει το καταστατικό και δεν είναι τελικά υποψήφιος.


Η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων άρχισε χθες το βράδυ. Και οι τρεις υποψήφιοι ανέβηκαν με τη σειρά στο βήμα του συνεδρίου και παρουσίασαν τις θέσεις τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές εξελίξεις, την κυβέρνηση, τις σχέσεις με άλλα κόμματα και πολιτικές δυνάμεις.


Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, σε συνεννόηση με όμορους πολιτικούς χώρους και μίλησε για «νέα αρχή».


Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη και την πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Αριστερά και την πραγματοποίηση ενιαίου συνεδρίου της κεντροαριστεράς εντός του 2015.


Σήμερα πέφτει η αυλαία του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ.

6

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αχ κρίμα που δεν κατάφερε να είναι υποψήφιος ο Χειμωνάς, θα αποκτούσε λίγο ενδιαφέρον το πράγμα. Τόση γελοιότητα μαζεμένη που αλλού θα βρεθεί? Θα ξεπερνούσε και τη Φώφη, που δεν είναι και λίγο...
Ο Βενιζέλος έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά. Δεν ξέρω αν κάποιος από τους υποψήφιους μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Το εύχομαι. Σοβαρός και θεσμικός, χωρίς δημαγωγίες και χυδαιότητες, πλήρωσε το τίμημα του μη λαϊκισμού στη χώρα των φελλών.