''Κι όμως, οι διαπιστώσεις του Λοβέρδου για τη Χρυσή Αυγή είναι σωστές'' είπε κάποιος...

Facebook Twitter
23

«Η Χρυσή Αυγή κάνει ακτιβισμό» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος νωρίτερα σήμερα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. 

Μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι η Χ.Α. -την οποία χαρακτήρισε Ελληνική Χεζμπολάχ πατάει πάνω στα υπαρκτά προβλήματα του παραεμπορίου, της μετανάστευσης και της ανασφάλειας των πολιτών και κάνει ακτιβισμό εκμεταλλευόμενή τα.

"Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς;" διερωτήθηκε. "Γιατί να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει, με τρόπο ακτιβίστικο, πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα. Νομίζω ότι μετά τη μεταπολίτευση είναι το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά. Το λέω αυτό επειδή είμαι Χρυσή Αυγή; Επειδή τους υποστηρίζω; Όχι. Η δική μου πολιτική είναι τελείως αντίθετη. 

Κι αν θέλετε, όταν μιλάνε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, μοιάζουνε με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο Σύριζα. Όμως το γεγονός ότι κάνουν ακτιβισμό, όχι σαν αυτόν που έκανε ο Σύριζα, πάνω σε Υπουργούς -γιατί αυτό μας έκανε για 2.5 χρόνια, μας έδερνε, μας γιαούρτωνε- στο κέντρο της Αθήνας τους δίνει δύναμη. Κι αυτή τη δύναμη δεν τους την κλέβεις επειδή τους καταγγέλεις. Όταν τους καταγγέλεις [χωρίς να λύνεις τα ίδια τα προβλήματα] τους δυναμώνεις."

Ανεβάσαμε το βίντεο εδώ και οι αντιδράσεις εναντίον του πρώην σοσιαλιστή Υπουργού ήταν σφαγιαστικές. 

Εκτός από μία αντίδραση, του ein Steppenwolf, που έγραψε:

"Οι διαπιστώσεις του Λοβέρδου είναι σωστές. Είπε πράγματι ότι η ΧΑ «κάνει ακτιβισμό», αλλά το ίδιο είπε και για τον ΣυΡιζΑ. Συγκεκριμένα είπε ότι ο ΣυΡιζΑ «έκανε ακτιβισμό πάνω σε υπουργούς, δυόμισι χρόνια μας έδερνε, μας γιαούρτωνε». Αυτό σημαίνει πως ο Λοβέρδος στη λέξη «ακτιβισμός» δεν δίνει θετικό νόημα.

Είναι επίσης γεγονός ότι η ΧΑ είναι αυθεντικό κίνημα κι ότι ο ακτιβισμός της της δίνει δύναμη. Η διαπίστωση αυτή θα κάνει τους λαϊκιστές να βγάλουν σπυριά, διότι σύμφωνα με τους λαϊκιστές ο λαός είναι σοφός κι έχει πάντα δίκιο. Πώς γίνεται λοιπόν ο σοφός λαός, ο οποίος σίγουρα απεχθάνεται τον φασισμό, να γεννά μια ΧΑ, η οποία παίρνει δύναμη απ' τον λαό κάθε φορά που δέρνει μετανάστες και αναποδογυρίζει πάγκους; Αν δεχτούμε την διαπίστωση του Λοβέρδου, καταρρέει αυτόματα το μύθευμα του σοφού λαού. Γι' αυτό οι λαϊκιστές θα συκοφαντήσουν τον Λοβέρδο όσο μπορούν περισσότερο."

-------------------------------------------------------------

Είναι ευχάριστο όταν σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με τον οπορτουνισμό των πολιτικών μας να ακούς και μια άλλη άποψη - χωρίς βρισιές και κραυγές. 

Αν αφαιρέσουμε τους πολιτικάντικους, ψηφοθηρικούς λόγους που έκαναν τον Λοβέρδο να πει τα παραπάνω -και τον ανόητο συμψηφισμό Σύριζα - Χρυσής Αυγής, όσα δήλωσε ο Α.Λ. είναι ψυχρά ρεαλιστικά.  

Περιέγραψε πώς και γιατί ο "σοφός λαός" γέννησε, ή μάλλον γιγάντωσε, το χειρότερο κόμμα όλων των εποχών, και είπε πως από άποψη μάρκετινγκ τουλάχιστον, όσο δεν αντιμετωπίζονται τα 'προβλήματα' που στρέφουν τον κόσμο στην Χ.Α., αυτή θα δυναμώνει. 

Επίσης, όντως μοιάζει να χρησιμοποιεί την λέξη "ακτιβισμός" ουδέτερα, ενώ έχουμε συνηθίσει να την χρησιμοποιούμε με θετική χροιά - και όντως παραδέχεται ότι και τα γιαουρτώματα είναι -με την ίδια λογική- ακτιβισμός. 

Θα συμφωνήσω με τον ein Steppenwolf στο ότι πρέπει να τελειώσει το γλείψιμο του σοφού λαού και να δεχτούμε ότι εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων (τους) υπάρχουν άνθρωποι με θολωμένη σκέψη που ψηφίζουν, βλακωδώς, το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ κόμμα που εμφανίστηκε ποτέ στην Ελληνική σκηνή - και το πιο επικίνδυνο από όλα. 

Όλα αυτά αν βγάλουμε απ' τη μέση, όπως είπα, τον οπορτουνισμό, την ψηφοθηρία και τα "επιτεύγματα" του Λοβέρδου που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια και ακούσουμε απλώς μια ξερή άποψη. Έλα όμως που δεν βγαίνουν όλα αυτά τόσο εύκολα απ' τη μέση!

Κι επίσης, τι ήταν αυτό το "Μετά τη μεταπολίτευση είναι το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά";! Όσο κι αν υπάρχει σωστή σκέψη πίσω απ' τις απόψεις Λοβέρδου είναι αδύνατον να τον πάρω στα σοβαρά όταν λέει δημοσίως ότι μετά τη χούντα η Χρυσή Αυγή "είναι το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά". Αυτό το σλόγκαν καταλήγει να είναι η καλύτερη διαφήμιση στην Χ.Α. - ό,τι και να εννοούσε, όπως και να το αιτιολογούσε. Πόσω μάλλον που δεν προσπάθησε να το αιτιολογήσει καθόλου... 

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ