Η Goldman Sachs μετακινεί 1.000 υπάλληλους της από το Λονδίνο λόγω Brexit

Η Goldman Sachs μετακινεί 1.000 υπάλληλους της από το Λονδίνο λόγω Brexit Facebook Twitter
5

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και των δραστηριοτήτων της εξαιτίας του Brexit και προβλέπει την μετακίνηση μέχρι 1.000 θέσεων εργασίας στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

 

«Ο αριθμός των εργαζομένων στη Βρετανία θα υποδιπλασιασθεί για να φθάσει τους 3.000, διότι το (πιστωτικό) ίδρυμα επιθυμεί να μετακινήσει θέσεις εργασίας τόσο εντός της Ευρώπης, όσο και προς την έδρα της στη Νέα Υόρκη», αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

 

Η τράπεζα «κάνει λόγο για τη μετακίνηση μέχρι 1.000 υπαλλήλων προς την Φρανκφούρτη, μεταξύ τους απασχολούμενοι στον τομέα των συναλλακτικών δραστηριοτήτων και υψηλόβαθμα στελέχη», ώστε να επωφεληθούν από την παρουσία στην γερμανική οικονομική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού τραπεζικού εποπτικού οργάνου υπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Μέρος των τμημάτων του Λονδίνου είναι πιθανόν να μεταφερθούν επίσης στην Πολωνία, την Γαλλία και την Ισπανία, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στην έδρα της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Handelsblatt.

 

Χθες, η βρετανική τράπεζα HSBC εποιβεβαίωσε ότι περί τις χίλιες θέσεις εργασίας του επενδυτικού τομέα της στο Λονδίνο θα μετανικηθούν προς το Παρίσι με την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά που ανακοινώθηκε την Τρίτη από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

 

Τα διεθνή τραπεζικά ιδρύματα με ευρωπαϊκή έδρα το Λονδίνο κινδυνεύουν να χάσουν το προνόμιο (ευρωπαϊκό διαβατήριο) που τους επιτρέπει να επιχειρούν στις 28 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενωσης και αναζητούν εναλλακτικές έδρες για ορισμένες δραστηριότητές τους. Η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Δουβλίνο αποτελούν τους κυριότερους υποψήφιους προορισμούς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ξένες επιχειρήσεις, άρα ο Αλέξης θα προχωρίσει ανενόχλητος στο Grexit. Μάλιστα τα πρόβατα θα το καταλάβουν μετά από 1-2 χρόνια, εάν υπολογίσεις πως τους Βρετανούς τους πήρε κάνα 2μηνο με πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.