Η Αmazon προσέλαβε νεοναζί για να εκφοβίζουν τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της!

Η Αmazon προσέλαβε νεοναζί για να εκφοβίζουν τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της! Facebook Twitter
8

Η Αmazon βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου στη Γερμανία καθώς κατηγορείται ότι προσέλαβε νεοναζί ως προσωπικό ασφαλείας, με σκοπό τον εκφοβισμό των αλλοδαπών υπαλλήλων της.

Την αποκάλυψη, έκανε σύμφωνα με την Ιndependent, το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της εταιρίας, σε κέντρα συσκευασίας και διανομής,  σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ, οι φύλακες της εταιρίας security με την επωνυμία HESS ήταν πανταχού παρόντες στα ξενοδοχεία όπου μένουν οι υπάλληλοι, φορώντας μαύρες στολές, μπότες και με στρατιωτικά κουρέματα.

Το ARD ισχυρίζεται ότι οι άνδρες της εταιρίας HESS Security προσλήφθηκαν για να επιβάλουν την τάξη στα φτηνά ξενοδοχεία. Το κανάλι διαθέτει φωτογραφικό υλικό στο οποίο φαίνονται οι σεκιουριτάδες να ψάχνουν, με το πρόσχημα κλοπών, τα δωμάτια των αλλοδαπών εργαζομένων, ενώ μεταδόθηκαν και μαρτυρίες για την εκφοβιστική συμπεριφορά τους. Υπάλληλος κατήγγειλε ότι οι σεκιουριτάδες της είπαν να τους βλέπουν σαν αστυνομικούς, ενώ μια άλλη ισπανίδα υπάλληλος δήλωσε ότι την πέταξαν έξω από το δωμάτιο, επειδή είχε βάλει τα βρεγμένα της ρούχα στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν. Για να την εκφοβίσουν έριχναν τους προβολείς του αυτοκινήτου τους στο δωμάτιο της.

Δημοσιογράφοι του καναλιού σημειώνουν επίσης ότι οι ακροδεξιοί σεκιουριτάδες τους συνέλαβαν όταν είδαν ότι είχαν μαζί τους κάμερα και απαιτούσαν να τους δώσουν το υλικό. Χρειάστηκε να έρθει η αστυνομία για να τους απελευθερώσει.

Αρκετοί από αυτούς τους φρουρούς  εμφανίζονταν  φορώντας ρούχα Thor Steinar – μια φίρμα από το Βερολίνο συνώνυμη με την ακροδεξιά στη Γερμανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γερμανική Bundesliga και το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο έχουν απαγορεύσει την ετικέτα, λόγω της νεοναζιστικής κουλτούρας των ρούχων. Οξύμωρο δε είναι το γεγονός ότι, η Amazon σταμάτησε να πουλά αυτά τα ρούχα για τους ίδιους λόγους το 2009. Το ΑRD ισχυρίζεται ακόμη, ότι ούτε το ίδιο το όνομα της εταιρίας security δεν είναι αθώο. Προήλθε από το όνομα του υπασπιστή του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Χες.

Οι μετανάστες που εργάζονται στο γερμανικό τμήμα της Άmazon και εκφοβίζονται από τους νεοναζί είναι και από τον χτυπημένο από την κρίση νότο, ίσως και από την Ελλάδα. Όταν απάντησαν στην αγγελία της εταιρίας, άλλα λεφτά είχαν δει και άλλα, λιγότερα βέβαια, πήραν τελικά, όταν πήγαν στη Γερμανία. Εργάζονται 8 ώρες την ημέρα και πολλοί από αυτούς περπατάνε ακόμη και 17 χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλειά. Συνολικά για την Amazon στη Γερμανία εργάζονται 7.700 άτομα.

Η Amazon δέχτηκε στο Φέισμπουκ, έντονες διαμαρτυρίες μετά τις αποκαλύψεις και οι υπεύθυνοι της δήλωσαν ότι δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε. Τώρα διαβεβαιώνουν, ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, λέγοντας τη γνωστή φράση που έχει ακουστεί και από άλλες πολυεθνικές για ανάλογες περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανθρώπων στην Ασία: “Δεν ανεχόμαστε τις φυλετικές διακρίσεις και τον εκφοβισμό”.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Διευθυντής: Εντάξει πρόεδρε προσέλαβα αλλοδαπούς υπαλλήλους και σεκιούριτι ναζίΠρόεδρος: Ρε αρχιμα@#!#@!κα σου είπα να προσλάβεις αλλοδαπούς υπαλλήλους και σεκιούριτι μαζί...
Γιατί φαντασιώνονταν πως αυτό θα λειτουργούσε προς όφελος της εταιρίας. Πως θα απέφευγαν μέσω κλίματος τρομοκρατίας διαμαρτυρίες για οποιοδήποτε θέμα. Δεν είναι και καινούριο το κολπάκι ...
Για πολλές από τις άθλιες καταστάσεις που βλέπουμε ευθύνεται η νοοτροπία " Δεν μας ενδιαφέρει το πώς, τα κόστη μόνο να συμπιέζονται " . Αν πραγματικά αξίζουμε σαν κοινωνία, αυτό που χρειάζεται τώρα η Amazon είναι μια τέτοια μαζική αντίδραση που να την οδηγήσει σε πτώχευση. Αλλά θα μου πεις, έκλεισε η Νi...e, ή η Ιk...α ;
Θα ήθελα να δω την ιστορία ενός από τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της εταιρίας στην στήλη της lifo, που αφηγούνται την ιστορία τους όσοι έφυγαν για άλλες χώρες.