Η ΕΕ αποφάσισε να καταργήσει την "οικογενειακή φωτογραφία" των ηγετών στις συνόδους κορυφής

Η ΕΕ αποφάσισε να καταργήσει την "οικογενειακή φωτογραφία" των ηγετών στις συνόδους κορυφής Facebook Twitter
5

Η παραδοσιακή "οικογενειακή φωτογραφία" των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει πλέον στην ιστορία: η ΕΕ αποφάσισε να την καταργήσει, τουλάχιστον στις συνόδους κορυφής που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει μια νέα, "σύγχρονη" μορφή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

Μέχρι και τα τέλη του 2016 οι 28 ηγέτες των χωρών και των κυβερνήσεων της Ένωσης πόζαραν όλοι μαζί μπροστά στα φλας των φωτορεπόρτερ, σε μια δημόσια επίδειξη της ενότητάς τους. Όμως τα μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο –το οποίο συντονίζει τις συνόδους καθορίζοντας τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ– ότι από αυτήν τη σύνοδο, η οικογενειακή φωτογραφία καταργείται.

 

"Η βασική ιδέα είναι να έχουμε μια πιο σύγχρονη απεικόνιση" αντί για σειρές με πρόσωπα, εξήγησε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Αυτή άλλωστε ήταν και μια επιθυμία του προέδρου του Συμβουλίου, του Ντόναλντ Τουσκ, προκειμένου να "ελαφρύνει" το πρόγραμμα των συνόδων κορυφής που συχνά παρατείνονται για πολλές ώρες.

 

"Οι φωτογραφίες αυτές πραγματικά παίρνουν πολλή ώρα", πρόσθεσε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, εξηγώντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν σκληρά να δώσουν στους φωτορεπόρτερ περισσότερο χρόνο για να απαθανατίζουν τους ηγέτες μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου. Ο ίδιος διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η απόφαση δεν ελήφθη για πολιτικούς λόγους.

 

Η "οικογενειακή φωτογραφία" είναι μια παράδοση, υψηλού συμβολισμού, που τηρείται σχεδόν σε όλες τις διεθνείς συνόδους, όπως στο ετήσιο Φόρουμ των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού όπου οι ηγέτες φωτογραφίζονται φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας που τους φιλοξενεί.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM