Μέτρα για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών στην Αθήνα

Μέτρα για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών στην Αθήνα Facebook Twitter
2

Αύξηση των περιπολιών της δημοτικής αστυνομίας, εντονότερη παρουσία των συνεργείων καθαριότητας, αλλά και λειτουργία «κέντρου προένταξης» για τοξικομανείς, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ναρκωτικών, που μαστίζει την πόλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς, με θέμα «Χρήση ναρκωτικών και θάνατος στο δρόμο. Για πόσο ακόμα;», ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε πως το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο κατασταλτικά, προσθέτοντας πως «η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στο σκέλος της υγείας, όταν μιλάμε για τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους που είναι ασθενείς, και στο σκέλος της πρόληψης».

Ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο στη λεωφόρο Αθηνών κτίριο του δήμου, το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει αστέγους σε περίπτωση κακοκαιρίας, ένα τμήμα του οποίου θα λειτουργήσει και ως «κέντρο προένταξης» για τοξικομανείς. Εκεί, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, θα παρέχεται στους συνανθρώπους μας διατροφή και κατευθυντήρια βοήθεια για απεξάρτηση.

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, πρότεινε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα από «εστίες μόλυνσης» που είναι σήμερα να μετατραπούν σε «εστίες φιλοξενίας» ανθρώπων που έχουν ανάγκη, ενώ από την πλευρά του, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Γάτσιος ζήτησε από την Πολιτεία να απομακρυνθεί κάθε παράνομη δραστηριότητα από τους περιβάλλοντες χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και των άλλων ιστορικών ΑΕΙ της Αθήνας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μακάρι να λειτουργήσει σωστά, είναι κρίμα. Τόσα χρόνια απλά τους αναγκάζουν να αλλάζουν τακτικά στέκια, μεταφέροντας το πρόβλημα απο περιοχή σε περιοχή. Κάποιες φορές απλά τους κρύβουν για να μη χαλάει η εικόνα της πόλης (πχ. Ολυμπιακοί 2004). Πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν ασθενείς και όχι σαν πρόβλημα. Οι ασθενείς συνήθως βρίσκονται σε νοσοκομείο ή σε κάποιο κέντρο περίθαλψης, όχι στο δρόμο.