«Ο ελληνικός στρατός έχει δεσμευτεί να μην παρέμβει σε μία ενδεχόμενη σύρραξη»

«Ο ελληνικός στρατός έχει δεσμευτεί να μην παρέμβει σε μία ενδεχόμενη σύρραξη» Facebook Twitter
4
«Ο ελληνικός στρατός έχει δεσμευτεί να μην παρέμβει σε μία ενδεχόμενη σύρραξη» Facebook Twitter

Σε δηλώσεις του πρώην έλληνα διπλωμάτη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου στο New Statesman, αποκαλύπτεται ότι θα υπάρξει σύντομα μία κοινωνική σύρραξη, ενώ αναφέρθηκε και στις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Ελλάδα.


Ο ίδιος ανησυχεί για την κλιμάκωση των περιστατικών που όπως ο ίδιος εκτιμάει θα οδηγήσουν σε μία κοινωνική έκρηξη, που θα έρθει πιο γρήγορα απ' ότι μπορούμε να φανταστούμε, ενώ δεν δίστασε να προβλέψει ότι θα χυθεί αίμα.

Ο πρώην διπλωμάτης αναφέρθηκε και στις ιδιωτικές παραστρατιωτικές εταιρείες, που προσλαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης που έχει η κυβέρνηση στους χαμηλόμισθους αστυνομικούς.

Πάρα τους φόβους του για την ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός στρατός δεν θα πραγματοποιήσει κάποιο πραξικόπημα, αντίστοιχο του 1967, καθώς παρασκηνιακά υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ πολιτικών και αξιωματικών ώστε να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, καθώς τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Το άρθρο επίσης αναφέρει"Last year, he finally resigned as secretary general of the Black Sea Cooperation organisation, and entered the private sector [...]".Καλό θα ήταν να ξέρουμε τι πουλάει ο κ. πρέσβυς πριν κρίνουμε τις απόψεις και πηγές του.
"Είναι πολύ ευαίσθητο το ζήτημα οπότε πάρτε μερικές ζουμερές, αστήριχτες πληροφορίες για να υποστηρίξετε και να συνεχίσετε ό,τι θεωρια συνωμοσίας σας αρέσει."Στάση ευθύνης από πρώην Έλληνα διπλωμάτη που άρχισε να ψιλοβαριέται στην σύνταξη.
Παπαρολογιες και κινδυνολογιες απο ηλικιωμενους που θεωρουν πολυ βαρετο το τοπιο και αναζητουν λιγη "δραση"...Αυτα περι στρατου ειναι ανυποστατα, παρ ολο που πολλοι εκει ειναι ακροδεξιοι. Κατα βαθος γνωριζουν οτι θα χασουν πολλα σε ενα τετοιο ενδεχομενο...το οποιο δεν υπαρχει γιατι πλεον οι στρατιωτικοι ειναι απο ολες τις παραταξεις. Το ιδιο ισχυει και για την αστυνομια. Κατι ηξερε η δεξια πριν το 1974, που εβαζε καποιον στα σωματα ΜΟΝΟ υστερα απο ελεγχο φρονηματων.