Η αστυνομία ψάχνει έναν 42χρονο που κατάφερε να υπεξαιρέσει 150.000 από γυναίκες στη Σύρο

Η αστυνομία ψάχνει έναν 42χρονο που κατάφερε να υπεξαιρέσει 150.000 από γυναίκες στη Σύρο Facebook Twitter
2

42χρονος που μπαινόβγαινε συστηματικά στις φυλακές για απάτες, ληστείες και άλλα αδικήματα κατάφερε τελικά να κάνει καινούργια ζωή στη Σύρο και συνάπτοντας ερωτικές σχέσεις με ευκατάστατες γυναίκες, εξαφανίστηκε από το νησί με 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» έγιναν καταγγελίες για τη δράση του από τρία θύματα και οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για εξαπάτηση. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου χρηματικού ποσού που υπεξαιρέθηκε με δόλιο τρόπο.

Ο δράστης εμφανίστηκε στις αρχές του 2015 στο νησί και αμέσως ξεκίνησε έντονη κοινωνική ζωή. Περιγράφεται ως γοητευτικός άνδρας με ευγενή χαρακτηριστικά και τελικά έκανε καλή εντύπωση.


Αφήνοντας έναν αέρα μυστηρίου να τον περιβάλλει, σχετικά με το ποιος είναι και τι δουλειά κάνει, σε ορισμένους έλεγε ότι εργαζόταν σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου και σε άλλους ότι ήταν μεγαλοστέλεχος της Αθήνας, με υψηλές διασυνδέσεις σε επιχειρηματικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους. Μεταξύ άλλων έλεγε πως είναι στη Σύρο για να γράψει βιβλία με θέμα την κοσμοπολίτικη ζωή του νησιού.

Σύμφωνα με ορισμένους κατοίκους ο 42χρονος υποστήριζε ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός για τον οποίο εργαζόταν είχε αναστείλει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, λόγω ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας των ΗΠΑ. Αποτέλεσμα ήταν να «παγώσουν» οι λογαριασμοί της εταιρείας και κατ' επέκταση τα έσοδά του, αλλά ήταν τυπικό το ζήτημα που θα έληγε σύντομα.


Σιγά σιγά ανέπτυξε στενές σχέσεις με γυναίκες της Σύρου, οι οποίες γρήγορα εξελίχθηκαν σε ερωτικούς δεσμούς. Πρώτο του θύμα ήταν μια 40χρονη. Τελικά κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, της έλεγε ότι έχει καρκίνο στο στομάχι και χρειαζόταν τα λεφτά για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, σε χειρουργεία και φάρμακα ενώ υποστήριζε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να πληρώσει τους Αμερικανούς δικηγόρους του που είχαν αναλάβει το ξεπάγωμα των λογαριασμών του στην Αμερική.


Στη συνέχεια έκανε παράλληλη σχέση με μια συγγενή της γυναίκας και κατάφερε να αποσπάσει ακόμη 40.000 ευρώ. Τέλος κατάφερε να πείσει μια ακόμη γυναίκα να του δώσει ένα μικρό «δάνειο» για να εκδώσει τα βιβλία του και έβαλε στο λογαριασμό του ακόμη 6.000 ευρώ.


Οι απάτες του αποκαλύφθηκαν όταν οι Αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν σχετικές καταγγελίες που έκαναν οι γυναίκες. Εις βάρος του 42χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα, αλλά εκείνος έχει ήδη φύγει από το νησί και τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δάσκαλε άνοιξε σχολή με δίδακτρα να μαθαίνεις τα "γατάκια".Μεγάλος δάσκαλος ο τύπος, αφού πούλησε τέτοιον "παπά" και τον πιστέψανε, του αξίζει να τα γλεντήσει στην υγειά των ερωτευμένων κορόιδων.