Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Παλαιστινίων και ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τεμενών

Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Παλαιστινίων και ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τεμενών Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
1

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ μουσουλμάνοι πιστοί εισήλθαν στον ιερό αυτό χώρο για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.


Οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές προέτρεψαν σήμερα το πρωί τους Παλαιστινίους να επιστρέψουν για να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τεμενών, μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ της άρσης όλων των νέων μέτρων ασφαλείας που είχαν τεθεί σε ισχύ στις εισόδους του χώρου λατρείας.


Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν χιλιάδες πιστούς να εισέρχονται στην Πλατεία των Τεμενών (το Όρος του Ναού για τους Εβραίους) για να παραστούν στην απογευματινή προσευχή. Όπως αναφέρουν, ορισμένοι έκλαιγαν από χαρά ενώ άλλοι φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος).


Ωστόσο, σύντομα ξέσπασαν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και η Ερυθρά Ημισέληνος κάνει λόγο για 46 τραυματίες στην Πλατεία των Τεμενών και περιμετρικά της.


Τα αίτια των επεισοδίων δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν υπάρχει Πλατεία των τεμενών στα Ιεροσόλυμα. Ο πανάρχαιος αυτός τόπος ονομάζεται Όρος του Ναού από το ναό του Σολομώντα, χιλιετίες πριν φτάσει το Ισλάμ με τα τεμένη του στην περιοχή.