Η αναβάθμιση των οίκων αξιολόγησης βελτιώνει την κατάσταση της χώρας, σε σχέση με το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε η χώρα το 2014».
Ειδικότερα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, η καθυστέρηση της οποίας "φόρτωσε" την ελληνική κοινωνία με πρόσθετα μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια. Η αναβάθμιση, όμως, αυτή βελτιώνει την κατάσταση της χώρας σε σχέση με το χειρότερο σημείο στο οποίο έφτασε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε η χώρα το 2014. Αποδεικνύεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι η χώρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχασε πολύτιμο χρόνο και πόρους».
Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, η ανταγωνιστικότητά της επιδεινώθηκε, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν, οι καταθέσεις συρρικνώθηκαν, οι οφειλές του Δημοσίου διογκώθηκαν, νέα μνημόνια υπεγράφησαν, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώθηκε». Μάλιστα πρόσθεσε πως το εισόδημα θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο μετά τη «φορολογική καταιγίδα» των επόμενων μηνών του 2017, την περαιτέρω αύξηση των «ήδη εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών το 2018, τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου από το 2019».
«Αυτό είναι το οδυνηρό αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας, της ανικανότητας, των ιδεοληψιών και του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται τολμηρές μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο, που θα κινείται πέρα και πάνω από τα μνημόνια. Πτυχές αυτού το σχεδίου, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας «έχει καταθέσει ήδη η Νέα Δημοκρατία και θα ξεδιπλώσει το επόμενο χρονικό διάστημα».
Ο κ. Σταϊκούρας κατέληξε εξηγώντας πως πρόκειται για «μεταρρυθμίσεις, που θα καθιστούν πιο φιλελεύθερη την οικονομία, θα προάγουν τον ανταγωνισμό, θα μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος και θα βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
σχόλια