Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας

Εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας Facebook Twitter
3

Εργατικό ατύχημα θεωρείται η απόπειρα αυτοκτονίας εφόσον αποτελεί αποτέλεσμα συνεχούς πίεσης από τον εργοδότη για πρόσθετη εργασία, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Το ανώτατο δικαστήριο με πρόσφατη απόφασή του, επιδίκασε αποζημίωση 60.000 ευρώ σε μία 50χρονη εργάτρια αλλαντοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2008, και επιπλέον ακύρωσε την απόλυσή της.

Η 50χρονη αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι στον καρπό στην απόγνωσή της όταν απειλήθηκε με απόλυση στην περίπτωση που δεν δεχόταν να εργαστεί επιπρόσθετα και παράλληλα με τον καθαρισμό των χώρων άλλης επιχείρησης του ιδίου ομίλου μέχρι να προσληφθεί καθαρίστρια. Κάτι που έγινε τελικά, αφού η εργοδοσία κατήγγειλε την εργασιακή σύμβαση της γυναίκας.

Η 50χρονη προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και τελικά ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε δεχθεί ότι οι συνθήκες εργασίας ήταν εκτάκτως δυσχερείς και ασυνήθιστες και είχαν προκαλέσει υπέρμετρη καταπόνηση του οργανισμού αυτής, την ώρα που η ίδια είχε πολλές φορές διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες αυτές, χωρίς όμως να δίνεται λύση στο πρόβλημά της.

Επίσης έκρινε ότι το ατύχημα της εργαζομένης, ανεξάρτητα αν οφειλόταν σε εκούσια πράξη της, αποτελεί εργατικό ατύχημα διότι επήλθε από αιφνίδιο και βίαιο συμβάν κατά την εκτέλεση της εργασίας της, ενώ η απόλυσή της κρίθηκε άκυρη ως καταχρηστική, καθώς έγινε από λόγους εκδίκησης, οφειλόμενους στη μη αρεστή συμπεριφορά της.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
μπορει καποιος νομομαθης να μας πει αν υπαρχει κατι παρομοιο σε καποια αλλη δυτικη χωρα?? Αναρωτιεμαι ποσο παραμεριζεται η προσωπικη ευθυνη, ειδικα σε περιπτωσεις αυτοχειριασμου ειναι η σημαντικοτερη? Δηλαδη οταν αυτοκτονουμε απο δω κ περα θα αφηνουμε disclaimer οτι δε φταιει ο εργοδοτης γιατι αλλιως μπορουν να τον εγκαλεσουν οι συγγενεις μας??? Εχει καποιος αποψη???
Αν δε θεωρείς παράνομη την ψυχολογική βία που μπορεί να ασκείται σε κάποιον τότε ας μη θεωρούμε και τη σωματική βία αδίκημα. Σωστά; Διότι αφού η ψυχή ενός ανθρώπου έχει μεγαλύτερη αξία κατά πολλούς, γιατί να δίνουμε τόση αξία στο σώμα του;
παιδια, δεν εκλιπαρω τη συμπαθεια σας αλλα πραγματικα εχω απορια... δε διατυπωνω αποψη.. μου φαινεται παντως απιστευτο το να χρεωνουμε υην αυτοκτονια μας, δλδ την υψιστη πραξη αντιβαινουσα τα ενστικτα επιβιωσης, σε καποιον αλλον...