Κρητικός έφαγε «τσουχτερό» πρόστιμο στο Λονδίνο για κάτι που κάνουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα

Κρητικός έφαγε «τσουχτερό» πρόστιμο στο Λονδίνο για κάτι που κάνουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα Facebook Twitter
φωτό:flashnews.gr
26

Ένας άντρας από τα Χανιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έφαγε πρόστιμο στο Λονδίνο επειδή πέταξε τη γόπα του στο δρόμο.

Σύμφωνα με το flashnews.gr που έδωσε στη δημοσιότητα το περιστατικό, ο άντρας πέταξε τη γόπα του σε δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς, οι οποίοι τον σταμάτησαν και του επέβαλλαν πρόστιμο.

Όπως δείχνει και η φωτογραφίας της κλήσης, το πρόστιμο ανέρχεται σε 80 λίρες (89,5 ευρώ) και πρέπει να πληρωθεί εντός 14 ημερών από την ημέρα που κόπηκε.

Ο Χανιώτης που δεν γνώριζε την ισχύουσα νομοθεσία, καλείται τώρα να πληρώσει το τσουχτερό αυτό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βρετανία σχεδόν όλες οι τοπικές αρχές είναι υποχρεωμένες να επιβάλλουν κλήσεις σε όσους πετούν σκουπίδια, φυλλάδια ή γόπες στο δρόμο. Οι εν λόγω κλήσεις που ονομάζεται FPNs (Fixed Penalty Notices), μπορεί, επίσης, να επιβληθούν για περιττώματα σκύλων, αφισοκόλληση και παράνομη στάθμευση.

Οι κλήσεις αυτές δεν επιβάλλονται σε όσους ρίχνουν κατά λάθος σκουπίδια (π.χ. όταν πέφτει από την τσέπη ένα χαρτομάντιλο), ενώ οι αστυνομικοί έχουν λάβει οδηγίες να δίνουν χρόνο στους πολίτες να σηκώνουν τα απορρίμματά τους πριν τους σταματήσουν. Εάν δεν  το κάνουν ή αρνηθούν, τότε επιβάλλεται η κλήση.

Επιπλέον, στην κλήση πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα το παράπτωμα αλλά και το περιθώριο πληρωμής των 14 ημερών.

To ύψος των προστίμων ανέρχεται μεταξύ £50 to £80, αλλά η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να διπλασιάσει τα πρόστιμα στις £150 ανά παράβαση.

Ελλάδα
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι του Allou Fun Park καταγγέλλουν απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα

Ελλάδα / Allou Fun Park: Απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα καταγγέλλουν σωματεία

«Το Σωματείο προειδοποίησε για ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια» τονίζουν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωσή του και το κείμενο του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ελλάδα / Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ποιοι και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - «Η σύσταση μας είναι ισχυρή, καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών» τονίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Ισχυει κανονικότατα αυτος ο νομος στην Αγγλια, εχω ενα δυο γνωστους που την επαθαν. Σε μερη που εχει πολυ κοσμο εχει παντα καδους, αν τελειωσει το τσιγαρο σου σε 3' αντε 4' θα πετυχεις καδο, το πετας και ησυχασες. Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι οι Αγγλοι (οταν ειναι νηφαλιοι) σπανιως θα βρωμισουν τους δρομους τους. Το γινεται μετα τις 21.00-22.00 που εχουν κατεβασει τα ποτακια τους ειναι άλλο θεμα. Παντως οι 'μεγαλες' πολεις της επαρχιακης Αγγλιας μια χαρα καθαρουτσικες ειναι. Οχι Ελβετια αλλα κομπλε (καλυτερες απο τις περισσοτερες Ελληνικες). Για το Λονδινο συγκεκριμενα μη ξεχνατε οτι ειναι μια πολη 10 εκ. κατοικων, δεν 'μαζευονται' κ ευκολα οπως και να το κανεις. Το ζουμι της υποθεσης ειναι αυτο, αμα θες μια κοινωνια που δουλευει, βαζεις κανονες και φροντιζεις για την εφαρμογη τους (αδιαλειπτα). Μετα ο κανονας γινεται συνηθεια/ μερος του χαρακτηρα σου και problem solved.
Α, ρε Ελληνάρα! Μας κάνεις περήφανους!Δείτε διαφορά Ελλάδας με Αγγλίας. Εδώ, στην Ελλάδα, η αστυνομία δεν αξιώνεται να κόψει κλήση για διπλοπαρκάρισμα, παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια, ράμπες ΑΜΕΑ. Μην αναφερθώ καν στην απουσία προστίμων της υπερβολικής ταχύτητας, αφισοκόλλησης, αγνόηση διάβασης πεζών/πράσινου φαναριού πεζών, χώρο καπνιζόντων και μη κλπΕνώ, απ' την άλλη, στην Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία κλπ, κόβουν πρόστιμο ακόμα και για γόπες, σκουπίδια, περιττώματα σκύλων, αφισοκόλληση και δεν αφήνουν τίποτα να ξεφύγει. Πράγματα που για Ελλάδα ούτε να το σκεφτούμε. Και κάπως έτσι φτιάχνεις μια αρμονική και καθαρή πόλη, σε αντίθεση με την βρώμα που μαζεύεται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις όπου ο μέσος Έλληνας είναι ωχαδερφιστής.Κατά τα άλλα χαιρόμαστε που έχουμε τα μικρότερα ποσοστά αυτοκτονιών, ε;
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Άλλη μια σπουδαία ελληνική πατέντα είναι ότι τις αυτοκτονίες δεν τις δηλώνουμε γιατί δεν τους θάβουν οι παπάδες, και η πολιτική κηδεία είναι έννοια που την ψάχνουμε στο λεξικό.
Το ξέρω ότι δεν τα έχουμε. Απλά σε πολλούς αρέσει να λένε "Ναι αλλά οι Σουηδοί έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών αλλά εμείς τα μικρότερα, μπλα μπλα".Πιστεύω πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα δείχνει η ΕΛΣΤΑΤ και η κάθε στατιστική.
"Μη μας γραψετε κυριε αστυνομικε, εδω το αφησαμε με αλαρμ για λιγο και παμε να παρουμε εναν καφε κι ερχομαστε."Ο δημοτικος αστυνομος τους λεει ενταξει, οσο το διπλοπαρκαρισμενο αμαξακι του ζευγαριου εχει κανει το ενα ρευμα της Μιχαλακοπουλου σοκακι. Με την ευλογια της αστυνομιας.Αυτοι ειμαστε.
Όχι μόνο δεν γνώριζε τους κανονισμούς της χώρας που επισκέφθηκε, αλλά δε φρόντισε καν να τους μάθει γιατί προφανώς το να πετάξει το τσιγάρο απ το αυτοκίνητο ήταν κάτι δεδομένο για εκείνον. Στο μικρόκοσμό του, ούτε ενοχλητικό είναι ούτε δυνητικά βλαβερό, ούτε καν αντιαισθητικό.Ελληνάρες με Ε κεφαλαίο. Δείχνουμε τη μαγκιά μας κοιτώντας να ενοχλήσουμε, όχι να σεβαστούμε.Αυτοί είμαστε και καλά μας κάνουν.
Ειμαι κατοικος Αγγλιας τα τελευταια 10 χρονια. Εχω ζησει σε διαφορετικες πολης τις Αγγλιας και εχω επισκεφτει αρκετες ακομα.Ποτε δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο, ποτε δεν εχει συμβει κατι τετοιο σε καποιον απο τους γνωστους μου.Ποτε δεν εχει συμβει κατι τετοιο σε Αγγλους που μπροστα μου μπορει απο το να ουρουν μεχρι να πετανε κουτακια και μπουκαλια απο αλκοολ κατω.Δεν ξερω τι να υποθεσω για το παραπανω αρθρο αλλα μου φενεται πολυ περιεργο.Προτεινω μονο στους αναγνωστες να μην αποζητανε πραγματα απο αλλες χωρες στις οποιεσ δεν εχουν ζησει για σεβαστο καιρο.
Ζω στο Λονδίνο δεύτερος χρόνος τώρα και συνέβη το ίδιο περιστατικό σε φίλο μου. Έτυχε μονο να μην έχει συμβεί σε σένα ή να μην έχεις ακούσει κατι αντίστοιχο. Βέβαια, όπως λέει και σχολιαστής παραπάνω, ας μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, το Λονδίνο δεν είναι και η πιο καθαρή πόλη, τα τσιγάρα πέφτουν κάτω, τα σκουπίδια επίσης και συμβαίνουν όντως και πολύ χειρότερα πράγματα.
Μου κάνει εντύπωση που δεν σου έχει τύχει ή σε γνωστό σου σε τόσο μεγάλο διάστημα. Δούλευα Piccadilly Circus και οι μισοί καπνιστές του γραφείου είχαν φάει τέτοιο πρόστιμο όταν πήγαιναν για τσιγάρο δίπλα στην είσοδο, ένας μάλιστα ήταν ο περίγελος του γραφείου γιατί είχε φάει πρόστιμο 3 φορές. Δεν υπάρχουν γενικά πολλά δοχεία απορριμμάτων στους δρόμους του Λονδίνου, οπότε αν κάποιος καπνίζει καλό είναι να έχει μαζί του τασάκι τσέπης (σαν μικρά σακουλάκια είναι). Αν υπάρχει δοχείο απορριμμάτων αλλά δεν έχει θέση για γόπες, τότε πρέπει να το σβήσει πρώτα και να το πετάξει μέσα στον κάδο. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι αστυνομικοί που σου δίνουν πρόστιμο αλλά δημοτικοί φύλακες που τους έχουν προσλάβει ειδικά για αυτή τη δουλειά και τους βλέπεις να περιδιαβαίνουν σε δημοφιλή σημεία και πάρκα. Το άρθρο λέει λανθασμένα ότι σου δίνουν ευκαιρία να το μαζέψεις αφού σε προσεγγίσουν, όπως ανέφερε κάποιος πιο πάνω, εννοεί ότι μπορεί να περιμένουν κάποια δευτερόλεπτα να δουν αν το μαζέψεις αλλά αν σε έχει προσεγγίσει ήδη ο δημοτικός φύλακας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Σήμερα είχε η εφημερίδα θέμα για άτομο που δεν πλήρωσε πρόστιμο για ρύπανση (στην περίπτωση αυτή ήταν για λάθος απορρίμματα σε κάδο ανακύκλησης, αλλά το ίδιο είδος πρόστιμου είναι)και την πήγαν δικαστήριο που της επέβαλε £2566.
Αστυνομικό κράτος και αστυνομική βία. Άκου εκεί 80 λίρες πρόστιμο για μια γόπα; Ας είχανε τασάκια ή καλάθια. Αλλά το Λονδίνο δεν έχει πουθενά - ελέω ΙΡΑ την δεκαετία του 80 και 90. Οπότε, τι να την κάνεις τη γόπα, να την φάς;
Γιαυτο οπου πας στο εξωτερικό ειναι τα πάντα πεντακάθαρα σε αντίθεση με την Ελλάδα Γιατι δυστυχως κ νόμοι να υπάρχουν εδω δυστυχως δεν τηρούνται...βλεπε αντικαπνιστικος νομος
Καλά και αν πάει κάποιος Λονδίνο πολύ εύκολα παρατηρεί πως τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα γόπες και τσίχλες και βάση προσωπικής εμπειρίας μπορώ να πω πως δεν είχα δει ποτέ κάποιον αστυνομικό να σταματήσει κάποιον επειδή πέταξε γόπα (παρόλο που οι γόπες έπεφταν σύννεφο) .. Φυσικά και δεν ήταν σωστό το να πετάξει την γόπα κάτω αλλά καλό είναι να μην δίνουμε άλλη εντύπωση στον κόσμο σχετικά με τους δρόμους του Λονδίνου τονίζοντας την ''διαφορά'' του Έλληνα με του κατοίκους του Λονδίνου γιατί από άποψη καθαριότητας των δρόμων είναι σαφώς πιο καθαροί οι δρόμοι εκεί αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το βράδυ καθαρίζουν άριστα τους δρόμους..Οι κάτοικοι όμως μια χαρά πετούν τα σκουπίδια τους..Το πρωί είναι καθαροί (λόγο της άριστης αποδοτικότητας) του καθαριστικού προσωπικού αλλά μέχρι το βράδυ ο καθένας εύκολα θα παρατηρούσε πως υπήρχαν αρκετές γόπες και γενικά σκουπίδια..Σαφώς και υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην νοοτροπία του Έλληνα με αυτή του κατοίκου του Λονδίνου αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα..Αυτά τα λέω επειδή δεν πέταξε μόνο ο Έλληνας την γόπα του κάτω αλλά και άλλοι τόσοι χιλιάδες κάτοικοι της πόλης του Λονδίνου επομένως το να κάνουμε αυτή την διάκριση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι λάθος ..Ναι η νοοτροπία του Έλληνα (στους πιο πόλους τουλάχιστον) δεν είναι και η καλύτερη όπως ξέρουμε αλλά στο συγκεκριμένο θέμα ήταν λάθος να πούμε "κοίτα τι έκανε ο Έλληνας στο Λονδίνο" γιατί νομίζουμε πως εκεί δεν πετάς ούτε τρίχα στο πάτωμα..μεγάλο λάθος..τόσα σκουπίδια πετάνε εκει οι κάτοικοι..ξανατονιζω ότι αυτός δεν ήταν λόγος να το πετάξει και αυτός .. βέβαια ήταν λάθος του αλλά είναι λάθος επίσης να κάνουμε στο συγκεκριμένο θέμα την διάκριση σχετικά με την νοοτροπία του Έλληνα γτ παρόμοια είναι και εκεί (ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΚΟΜΜΆΤΙ ξανατονιζω και όχι σε κάτι άλλο) και επίσης είναι λάθος να δίνουμε άλλη εντύπωση στον κόσμο..και εγώ πίστευα πως εκεί είναι πεντακάθαρα στους δρόμους όμως αυτό ήταν το πρωί επειδή καθάριζαν τα μεσάνυχτα..μέχρι το βράδυ δεν το έλεγες πεντακάθαρο είχα δει πάρα πολλούς να πετάνε την γόπα τους κάτω και άλλα σκουπίδια
Επειδή μένω στην Αγγλία είναι γεγονός αυτό που λες. Οι δρόμοι βρομίζουν γιατί ο κόσμος τους βρομίζει. Ισχύει όμως πως αν ο αστυνομικός σε δει να ρυπαίνεις μπορεί να σου ρίξει πρόστιμο. Έχω φίλο που έφαγε το ίδιο πρόστιμο. Διαμαρτυρήθηκε στον αστυνομικό διότι όντως υπήρχαν γόπες παντού γύρω. Κι ο αστυνομικός του είπε πως εσένα σε είδα. Κι αυτό τώρα που για μένα είναι άκρως ελληνικό. Όλοι μα όλοι οι έλληνες που το άκουγαν χαρακτήριζαν τον αστυνομικό μαλάκα διότι το μέρος είχε κι άλλες γόπες. Κι αυτή είναι η διαφορά του έλληνα. Όχι ότι μπορεί να παρανομήσει ή να κάνει κάτι παράτυπο αλλά ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει και να μείνει ατιμώρητος.
Άμα κάνεις κάτι παράνομο που το έκαναν οι άλλοι, τότε χάνει την παρανομία του και αν τιμωρηθείς ενώ άλλοι γλίτωσαν το σύστημα ή το όργανο είναι ανίκανο λες και είναι εφικτό να βλέπει κάποιος πότε πετάνε όλοι γόπες!
Οποιος πηγαίνει σε ξένη χώρα οφείλει να τηρεί τους νόμους της. Αν δεν μπορεί να το κάνει, να κάθεται σπίτι του ή να πληρώνει τα πρόστιμα που του αναλογούν. Κάπως πρέπει να εκπολιτισθεί.
To παραπανω δειχνει δυο στοιχεια που απουσιαζουν απο την χωρα μας: νοοτροπια για τηρηση της ταξης, αλλα και επαρκη οργανα αστυνομευσης που θα την επιβαλουν.Για να δουμε αν θα ξαναπεταξει τωρα γοπα ο φιλος μας στην Αγγλια. Στην Ελλαδα ομως δε νομιζω να δω αλλαγη στασης...
Υπονοεί το άρθρο ότι του έδωσαν την ευκαιρία να μαζέψει τη γόπα και ο περήφανος έλλην αρνήθηκε, άρα και για αυτό του έκοψαν το πρόστιμο;Γιατί δεν θα μου έκανε εντύπωση.
Υποψιάζομαι ότι απλά από την στιγμή που αντιληφθούν την ρίψη απορριμμάτων, δίνουν λίγο χρόνο ώστε οι πολίτες σε περίπτωση που έγινε κατά λάθος να το μαζέψουν. Στην περίπτωση που δεν το κάνουν τότε εμφανίζονται μπροστά του με το μπλοκακι στο χέρι.
Γιατί έτσι φίλε μου ? Ολους πάλι τους βάζεις σε 1 καζάνι για την γαϊδουριά ορισμένων? και ειρωνεύεσαι και την καταγωγή σου (άν όντως είσαι Ελληνας βέβαια).Ναι θέλουν δε θέλουν μερικοί είμαστε υπερήφανοι Ελληνες και θα παραμείνουμε παρόλες τις προσπάθειες μερικών που προσπαθούν για το αντίθετο.
Επειδή ακριβώς ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ανεχόμαστε οι κάφροι κάθε είδους να ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Δυστυχώς η γαϊδουριά όπως σωστά αναφέρεις αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού και επηρεάζει τη συνολική αισθητική και κατα συνέπεια την εικόνα που σχηματίζουμε συνολικά ως κοινωνία, γι’αυτό το λόγο δεν πρέπει να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά να ξεμπροστιάζουμε και να απομονώνουμε τέτοιες πράξεις.
Για ποιό πράγμα είσαι περήφανος ακριβώς; Για τα καμώματα των αρχαίων; Γιατί αν είσαι για αυτά, τότε κάπου το έχεις χάσει φίλτατε. Ας γίνουμε λίγο άνθρωποι.
Καλά, τις προάλλες, σε παιδική χαρά έβρισκες άπειρες γόπες. Θέλω να πω εδώ δε νοιαζόμαστε εν συνόλω για τα παιδιά μας, θα νοιαστούμε για την καθαριότητα; ( Που και γι' αυτήν για τα παιδιά μας είναι εν τέλει). Οπότε ναι, μια χαρά χρήσιμα τα πρόστιμα σε κάτι τέτοια αφού το ιδεατό περί συλλογικής/κοινωνικής συνείδησης δεν το πλησιάζουμε ούτε για πλάκα.