Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του και αυτοκτόνησε

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
Ο δράστης με το δερμάτινο μπουφάν (EUROKINISSI)
2

Ο 46χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης, εν ενεργεία αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του, την 4χρονη κόρη του και την πεθερά του και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όλοι τους βρέθηκαν νεκροί μέσα σε διαμέρισμα στους Αγίους Αναργύρους με τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας να μην μπορούν να διανοηθούν την τραγωδία.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία, αναφέρουν πως στο διαμέρισμα έχουν βρεθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες ενώ ο αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε εξ επαφής την σύζυγό του. 

Αμέσως μετά φέρεται να πήγε στο υπνοδωμάτιο της κόρης του, την οποία δολοφόνησε στο κρεβάτι της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο αστυνομικός βρέθηκε γονατισμένος δίπλα από την νεκρή κόρη του.

Την ίδια ώρα, φωτογραφίες του αστυνομικού κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
Πίσω δεξιά ο αστυνομικός (EUROKINISSI)
Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
Πίσω αριστερά με το δερμάτινο μπουφάν διακρίνεται ο αστυνομικός (EUROKINISSI)

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σκότωσε πρώτα τη σύζυγο και την πεθερά του που βρίσκονταν στο σαλόνι (η μητέρα της συζύγου του έμενε στο ίδιο κτίσμα με την οικογένεια) και στη συνέχεια πυροβόλησε θανάσιμα της 4χρονη κόρη του στην κρεβατοκάμαρα. Έπειτα αυτοκτόνησε στο ίδιο δωμάτιο.

Τόσο η σύζυγος όσο και η πεθερά του δράστη ήταν γιατροί στο επάγγελμα. Όσον αφορά στην ψυχική κατάστασή του δράστη, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε περάσει τεστ καταλληλότητας το 2011.

Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται αστυνομικοί με ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία ανακάλυψαν συγγενείς των θυμάτων που τους αναζητούσαν και επειδή δεν μπορούσαν να τους βρουν στο τηλέφωνο επισκέφτηκαν το σπίτι.

Όταν κατάλαβαν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει ειδοποίησαν τους αστυνομικούς οι οποίοι έσπασαν την πόρτα και αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα.

Κατά πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί, η οικογένεια είχε προβλήματα το τελευταίο διάστημα λόγω κληρονομικών διαφορών, ενώ σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, οι σχέσεις του δράστη με την πεθερά του ήταν τεταμένες, επειδή δεν τους μεταβίβαζε το σπίτι.

Οι λεπτομέρειες ωστόσο θα διευκρινιστούν από την έρευνα που διενεργείται από Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αναζητώντας το κίνητρο της ασύλληπτης τραγωδίας.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, το παιδάκι ήταν νεκρό ξαπλωμένο στο κρεβάτι και ο αστυνομικός δίπλα του, στο πάτωμα.

Οι γείτονες περιγράφουν τον δράστη σαν έναν «καλό οικογενειάρχη», που τον έβλεπαν να βγάζει βόλτα το παιδί του χωρίς να δίνει ποτέ δικαιώματα και λαβές για σχόλια.

Γειτόνισσα που μένει απέναντι δήλωσε στους αστυνομικούς ότι άκουσε τους πυροβολισμούς περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Ξύπνησε, αλλά δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι τους άκουσε στον ύπνο της.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
INTIME

Τραγική ειρωνεία, η πεθερά του είχε χάσει πριν από δυο χρόνια τον γιο της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης και αυτόχειρας ανήκε στην οργανική δύναμη της φρουράς της Βουλής και ήταν με απόσπαση από το 1996 στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, χθες ο αστυνομικός ήταν με τον κ. Σημίτη και δεν είχε δείξει ότι κάτι τον απασχολούσε.

Συντετριμμένος δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του και αυτοκτόνησε Facebook Twitter
INTIME
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Ελλάδα / Δίκη Πισπιρίγκου: Διαφωνούν οι ιατροδικαστές για την αιτία του θανάτου της Μαλένας

Οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας εξέφρασαν τον προβλημαστιμό τους με την αρχική εκτίμηση της συναδέφλου τους, Χριστίνας Τσάκωνα περί ηπατικής ανεπάρκειας
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Ελλάδα / Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Για πρώτη φορά το Δημόσιο θα αποκτήσει πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

«Θα συντμηθούν οι προθεσμίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας προσλήψεων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ
LIFO NEWSROOM