Πιθανό να μην ξανανοίξουν Κύπρου και Λαική

Πιθανό να μην ξανανοίξουν Κύπρου και Λαική Facebook Twitter
4

Η τρόικα δεν δέχεται σχέδιο Β για τη διάσωση της Κύπρου και οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή είναι πιθανό «να μην ξανανοίξουν» δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το MEGAο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος. Όπως είπε ο κ. Χάσικος, υπήρξε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup, και η Τρόικα "εκ πρώτης όψεως" δεν δέχεται το plan B για τη διάσωση της Κύπρου.

Όπως είπε αν ανοίξουν οι τράπεζες τότε θα πτωχεύσουν γιατί όλοι θα σπεύσουν να βγάλουν τα λεφτά τους. "Θα ανοίξουν οι πιο μικρές τράπεζες", σημείωσε.


Σημείωσε ακόμη ότι: "Αν είχα λεφτά στις δύο τράπεζες θα ανησυχούσα πολύ" τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνουν οι καταθέσεις που υπάρχουν στα δύο πιστωτικά ιδρύματα δεν έδωσε καμία απάντηση.

Δηλώσεις όμως έκανε στο ΜΕΓΚΑ και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου ο οποίος ανέφερε ότι "ενδέχεται να μην ανοίξουν η τράπεζες στην Κύπρο μέχρι και την Παρασκευή», τόνισε, όμως, ότι ο πανικός αυτές τις ώρες δεν βοηθά και σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο Β' για τη διάσωση της Κύπρου, το οποίο ακόμα δεν έχει κατατεθεί.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πιθανό να μην ξανανοίξουν και να χάσει ο κόσμος τα λεφτά του αλλά δεν βαριέσαι ... Είπανε το επαναστατικό όχι στο μνημόνιο και τους Ευρωπαίους* όχι σαν τους δικούς μας τους δειλούς. Βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε αδελφοί. Πρώτη σημαντική νίκη μετά την γιουροβίζιον και του γιούρο 2004!*Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως αυτό που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι είναι "να πληρώσει η πλουτοκρατία". Προφανώς οι Κύπριοι προτίμησαν να το παίξουν καμικάζι αυτοκτονίας ελπίζοντας πως το καζίνο τους θα συνεχίσει να λειτουργεί από το να φορολογήσουν με 12.5% τις καταθέσεις των 100χιλιάδων ευρώ που δεν ήταν άλλωστε εγγυημένες!