Η Αθήνα είναι φέτος η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Η Αθήνα είναι φέτος η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου Facebook Twitter
Η Alpha Bank έχει προγραμματίσει μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2018, ξεκινώντας από τις 23 Απριλίου οπότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
2

ADVERTORIAL


Η Αθήνα είναι φέτος η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου Facebook Twitter

 

Στην εποχή του Διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των μηνυμάτων με εικονίδια, ποια είναι η σημασία των βιβλίων; Μεγαλύτερη από εκείνη που πολλοί νομίζουν, καθώς το βιβλίο είναι για έναν αρκετά σημαντικό και μεγαλύτερο του αναμενόμενου αριθμό ανθρώπων ένας εξαιρετικός σύντροφος σε δύσκολες, αλλά και χαλαρές στιγμές, όπως και μία ανεκτίμητη πηγή γνώσης για το παρελθόν και ένας οδηγός για το παρόν και το μέλλον.

 

Η Αθήνα είναι φέτος η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου Facebook Twitter


Η σημασία του βιβλίου στη σύγχρονη, κατά κύριο λόγο ψηφιακή, πραγματικότητα είναι τέτοια που κάθε χρόνο πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο επιδιώκουν να γίνουν η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Ένας θεσμός που καθιέρωσε η UNESCO πριν από 17 χρόνια και ξεκίνησε την πορεία του το 2001 με πρώτη Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου τη Μαδρίτη, για να ακολουθήσουν ορισμένες από τις πλέον ιστορικές πόλεις του κόσμου.


Φέτος, ήρθε η σειρά της ελληνικής πρωτεύουσας να είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Έτσι, από τις 23 Απριλίου 2018 μέχρι τις 22 Απριλίου 2019, η Αθήνα θα έχει αυτή την τιμή και το σχέδιο που υπάρχει είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο: στόχος είναι σε κάθε γωνιά της πόλης να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις και δράσεις που απευθύνονται σε όσους αγαπούν το βιβλίο, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να ανακαλύψουν τη γοητεία του.

 

Η Αθήνα είναι φέτος η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου Facebook Twitter


Στην προσπάθεια αυτή, όλοι οι φορείς και οι οργανισμοί που «εμπλέκονται» με το βιβλίο έχουν κληθεί να συνεισφέρουν με κάθε μέσο που μπορούν. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Βιβλιοθήκη της Alpha Bank, η οποία έχει χαράξει τη δική της πορεία από το 1984 που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα, έχοντας εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους φορείς προώθησης του βιβλίου στην Ελλάδα.


Η Alpha Bank έχει προγραμματίσει μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2018. Ξεκινώντας από τις 23 Απριλίου, οπότε γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, στον χώρο της Βιβλιοθήκης θα γίνονται ειδικές ξεναγήσεις, ενώ θα υπάρχει έκπτωση 40% σε όλες τις εκδόσεις της Alpha Bank. Σημειωτέον πως η Βιβλιοθήκη, εκτός του ότι αριθμεί περισσότερους από 30.000 ελληνικούς και ξενόγλωσσους τίτλους βιβλίων και 578 τίτλους οικονομικών περιοδικών, διαχειρίζεται και τις εκδόσεις της Τράπεζας, που μετρούν πλέον των 178 τίτλων, καθώς και 46 έντυπα εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων.

 

Η Αθήνα είναι φέτος η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου Facebook Twitter


Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα είναι ανοικτή στο κοινό μία έκθεση σπανίων εκδόσεων από τη συλλογή της Alpha Bank, στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Τράπεζας (Σταδίου 40 και Πεσμαζόγλου 12). Πρόκειται για εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα και περιλαμβάνουν έργα κλασικών συγγραφέων, Ευρωπαίων περιηγητών οι οποίοι διέτρεξαν τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο από τον 17ο έως και τον 19ο αιώνα, καθώς και εκδόσεις εικονογραφημένες από γνωστούς ζωγράφους και χαράκτες του 20ού αιώνα.


Ακόμη, κατά τη διάρκεια του 2018, θα πραγματοποιούνται βιβλιοπαρουσιάσεις επιλεγμένων εκδόσεων της Τράπεζας και άλλων εκδόσεων, ανοικτές για το ευρύ κοινό και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Alpha Bank (Πανεπιστημίου 41, 4ος όροφος).


Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της, ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζω τη Βιβλιοθήκη», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, ενώ συνοδεύεται και από σχετικό έντυπο υλικό.

 



Παράλληλα, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Βιβλιοθήκης ως συνιδρυτής και μέλος του Δικτύου συνεργασίας των Οικονομικών Βιβλιοθηκών, με την επωνυμία «ΔΙ.Ο.ΒΙ. – Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών», συμμετέχει σε μία σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις εκδόσεων των μελών του Δικτύου, με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου, μία ημερίδα με τίτλο «Οικονομικές Βιβλιοθήκες: Δεξαμενές Πληροφόρησης και Κατάρτισης», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2018 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μία εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία εντάχθηκε πρόσφατα ως νέο μέλος στο ΔΙ.Ο.ΒΙ.


Απ' ό, τι φαίνεται η χρονιά θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για όσους ασχολούνται με το βιβλίο, αλλά και για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα γι' αυτό, καθώς οι σχετικές εκδηλώσεις συνεχώς πληθαίνουν.

Επιχειρείν/Market
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια