Η πορνεία στην Ελλάδα - Τι έχει αλλάξει με τους πελάτες, τα κέρδη και τον αριθμό των εκδιδόμενων

Η πορνεία στην Ελλάδα - Τι έχει αλλάξει με τους πελάτες, τα κέρδη και τον αριθμό των εκδιδόμενων Facebook Twitter
2

Στοιχεία για την πορνεία στη Ελλάδα, τον αριθμό των εκδιδόμενων και τα οικονομικά μεγέθη των κερδών, αποκαλύπτουν πως το τοπίο στη χώρα μας έχει αλλάξει αρκετά.

Ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών έχει αυξηθεί από το 2012 ως το 2017 και πλέον ανέρχεται στις 18.200 στη χώρα ενώ προηγουμένως ήταν σχεδόν 17.000.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», προκύπτουν από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρη Λάζο, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνες για την πορνεία από το 1986.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως η πορνεία αυξήθηκε μετά το 2010 και άλλαξε σε οργάνωση στο πλαίσιο του νέου πολιτικού, οικονομικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος που επέβαλε η οικονομική, αλλά, δευτερευόντως, και η μεταναστευτική κρίση.

Η αύξηση της τάξης του 7% παρουσιάστηκε και στους τρεις κύριους τρόπους οργάνωσης της παροχής υπηρεσιών πορνείας στους οποίους εστίασε η συγκεκριμένη μελέτη: τους οίκους ανοχής, τα στούντιο και την έκθεση στο πεζοδρόμιο.

Την ίδια ώρα, από το 2012 ως το 2017, το μίσθωμα όπως και το συνολικό εισόδημα της πορνείας (σε ετήσια κλίμακα) γνώρισαν μια σημαντική πτώση. Κατά πρώτο, το μίσθωμα σχεδόν υποδιπλασιάστηκε.

Για να μισθώσει ο πελάτης ένα εκδιδόμενο πρόσωπο, μια γυναίκα από 18 ώς 64 ετών, στον οίκο ανοχής το 2012 θα χρειαζόταν κατά μέσον όρο 39 ευρώ, ενώ το 2017 μόλις 17 ευρώ (μείωση 56%).

Για την πορνεία στο πεζοδρόμιο οι τιμές είναι πιο χαμηλές: από 14 ευρώ το 2012 θα χρειαζόταν 11 το 2017 (μείωση 21%), ενώ στο στούντιο η μίσθωση από 70 ευρώ το 2012 θα έπεφτε σε 53 ευρώ το 2017 (μείωση 24%).

Στην περίοδο της έρευνας, τα στοιχεία δείχνουν πως η πελατεία αυξήθηκε από περίπου 435.000 σε περίπου 605.000 (28%).

Η αύξηση αυτή χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα: Η αύξηση των Ελλήνων πελατών είναι σημαντική, δεδομένης της πληθυσμιακής, οικονομικής και κοινωνικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης που επέβαλε η μνημονιακή περίοδος: μάλλον ξεπερνάει λίγο τις 20.000 - πιθανότατα από 420.000 να ανήλθε στις 445.000, μια αύξηση περί το 5%.

Την ίδια περίοδο έλαβε χώρα και μια συνεχής μεγάλη αύξηση των μεταναστών πελατών. Το 2012 έκανε την εμφάνισή της μια αριθμητικά περιορισμένη πελατεία μεταναστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και αρχικά υπήρξε άρνηση εξυπηρέτησης, η αγορά της πορνείας δέχθηκε τους μετανάστες αρχικά στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια στους χαμηλότιμους οίκους ανοχής.

Το 2017 γίνονταν πλέον δεκτοί στην πλειονότητα των περιοχών και εγκαταστάσεων έκδοσης.

Έτσι, από τις 14.000 το 2012, το 2017 οι μετανάστες πελάτες είχαν ενδεκαπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν τις 160.000.

Mε πληροφορίες από Καθημερινή/ kathimerini.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό μάλλον θα εννοούν με τον όρο ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας οι πολιτικοί...χαίρομαι ωστόσο που προσφέρουμε δουλειά στους μετανάστες κιόλας κι έτσι αφομοιώνονται στην χώρα μας κι εκείνοι.
Δεν είναι καθόλου αστείο.Στη Γερμανία, όπου η πορνεία είναι μια νόμιμη δραστηριότητα, με την απίστευτα στενοκέφαλη λογική που και εμείς είχαμε την ατυχία ν γνωρίσουμε, ο γερμανικός ΟΑΕΔ απειλούσε μια νεαρή γυναίκα ότι θα διακόψει την καταβολή του επιδόματος ανεργίας της επειδή αρνούνταν να εργαστεί στον τοπικό οίκο ανοχής που είχε έλλειψη προσωπικού. Αρα, σε μια 5η, 6η, 7η, 25η "αξιολόγηση", μπορεί ανετότατα να μας ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους Γερμανούς "εταίρους" μας (η λέξη σηκώνει πολλές δεκάδες ζευγαριών εισαγωγικών). Για τη νέα θρησκεία του νεοφιλελευθερισμού που ασπαστήκαμε (και της γερμανικής ορντοφιλελεύθερης αίρεσής του),οι οικονομικοί δείκτες είναι ιεροί και θα πρέπει να γίνουν πολλές θυσίες στο βωμό τους.