Πρώτη φορά μεγάλος λευκός καρχαρίας στη θάλασσα της Ισπανίας

Πρώτη φορά μεγάλος λευκός καρχαρίας στη θάλασσα της Ισπανίας Facebook Twitter
1

Η εμφάνιση ενός μεγάλου λευκού καρχαρία στα ανοιχτά της Μαγιόρκας αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού, που είχαν να δουν καρχαρία στην περιοχή περισσότερα από 30 χρόνια.


Ο «τρόμος των ψαριών» εντοπίστηκε την Πέμπτη από μέλη μίας ομάδας θαλάσσιων ερευνών, στη Θάλασσα των Βαλεαρίδων.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Alnitak, Ρικάρντο Σαγκαρμινάγκα ο καρχαρίας κολυμπούσε σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καμπρέρα, στα δυτικά της Μαγιόρκα.


«Είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία λευκού καρχαρία στα Ισπανικά νερά εδώ και τριάντα χρόνια», λέει ο ίδιος.

Η ομάδα Alnitak συνάντησε τον καρχαρία ενώ κατευθυνόταν στα ανοικτά για να συλλέξει στοιχεία για την θαλάσσια πανίδα και την μόλυνση από τα μικροπλαστικά στην περιοχή.


Και τα δέκα μέλη που επέβαιναν στο πλοίο είχαν την τύχη να παρατηρήσουν τον θηρευτή των θαλασσών ενώ ο βιολόγος και φιλμογράφος Φερνάρντο Μιρόνες ανάρτησε φωτογραφία του καρχαρία υποσχόμενος πως σύντομα θα δημοσιοποιήσει και το βίντεο με τις βουτιές του καρχαρία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι πια και τόσο σπανιοι. Εδώ ένας (πολύ) μεγάλος που πιαστηκε πριν 30 περίπου χρόνια σε ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ παραλία στην Χαλκιδική:http://www.olathessaloniki.com/2012/07/6.html