ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χόρτα εποχής (βλίτα, σπανάκι, σέσκουλα, ραδίκια)
- 200 γρ. φασόλια χάντρες
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 200 γρ. φέτα Ηπείρου τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για 30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Πλένουμε και βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 10 έως 15 λεπτά και σουρώνουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τα χόρτα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί.
- Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και την φέτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με άνηθο και φέτα.
- Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα