Οργή πολιτών κατά Καμμένου στις πληγείσες περιοχές - «Μας αφήσατε στο έλεος»

Οργή πολιτών κατά Καμμένου στις πληγείσες περιοχές - «Μας αφήσατε στο έλεος» Facebook Twitter
EUROKINISSI
10

Τη Ραφήνα επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όπου έγινε δέκτης σκληρής κριτικής και οργής από τους κατοίκους που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 81 άτομα.

«Κάηκε ο κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος. Μας αφήσατε να καούμε. Δύο δευτερόλεπτα είχαμε να σωθούμε» είπε οργισμένη κάτοικος της περιοχής στον υπουργό.

Θα αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε, τις ανθρώπινες ζωές δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε, ήταν η απάντηση του κ. Καμμένου.

«Γιατί δεν έγινε εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος» ήταν τα ερωτήματα που έθεσαν οι πληγέντες στον υπουργό Άμυνας και δεν πήραν απάντηση.

Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς, του είπε ένας άλλος πυρόπληκτος  ενώ μια γυναίκα, κλαίγοντας φώναξε στον υπουργό: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» 

 
 
Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύζυγος αστυνομικού Βουλής: «Πίστευε πως αν δεν έκανε ό,τι της έλεγε θα σκότωνε τα παιδιά»

Ελλάδα / Σύζυγος αστυνομικού Βουλής: «Πίστευε πως αν δεν έκανε ό,τι της έλεγε θα σκότωνε τα παιδιά»

«Στον ψυχικό της κόσμο πραγματικά πιστεύει ότι είναι ένας ακραία επικίνδυνος άνθρωπος» δήλωσε ο δικηγόρος της 35χρονης για τον 45χρονο αστυνομικό, στην υπόθεση του συστηματικού βιασμού των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ποια θα είναι και πώς θα λειτουργούν

Ελλάδα / Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ποια θα είναι και πώς θα λειτουργούν

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Ιδρύματος Ωνάση - Πρόκειται για 22 σχολεία  (11 Γυμνάσια και 11 Γενικά Λύκεια) που θα λειτουργήσουν σε περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Τον εχω ικανο τον Καμμενο στην περιπτωση που μεθαυριο γινουν εκλογες και δε βγει να λεει δε με ψηφισε ο κοσμος επειδη ελεγα σκληρες αληθειες. Τοσο Πανος Καμμενος.
Πόσο αστοιχείωτος μπορεί να είναι ένας πολιτικός, υπουργός εθνικής άμυνας, πόσο μάγκας, νταής, bully αγγλιστί, πόση λίγη τσίπα έχει επάνω του ώστε να εμφανιστεί μια ημέρα μετά στην περιοχή και ενώ στα νεκροτομεία ακόμα δεν έχουν ταυτοποιήσει τους νεκρούς, ενώ ο κόσμος δεν έχει που να μείνει, τι να φάει και πως να ντυθεί, ενώ γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα τα παιδιά τους και να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ. Να κατηγορήσει, να εναντιωθεί, να αμυνθεί, να επιχειρηματολογήσει εναντίον των πληγέντων. Σε τι κατάσταση ύστατης νιρβάνας μπορεί να είναι και πως γίνεται κανείς να εμπιστευτεί την κρίση ενός τέτοιου ανθρώπου σε οποιδήποτε θέμα, έστω και ασήμαντο. Απόλυτη ντροπή, θράσος, όνειδος. Πως μπορείς αυτή την ώρα να συμπεριφέρεσαι έτσι; Και πως δεν αντιλαμβάνεσαι πως η οργή του κόσμου να έρθει επάνω σου θα είναι απόλυτα δικαολογημένη; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους θρασύδειλους, τους ανερχόμενους έρποντας και γλύφοντας; Αυτούς που τρέχουν ως σκλάβοι να σφίξουν το χέρι ξένων πολιτικών αλλά αυτούς που ψηφίζουν και τους πληρώνουν τους μισθούς και τα αυτοκίνητα και το φαγητό τους συμπεριφέρονται κατ'αυτό τον χυδαίο τρόπο στη χειρότερη ώρα τους; Οι παραλληλισμοί με αυταρχικά καθεστώτα είναι πάρα πολλοί. Ο κόσμος κάηκε πριν από 48 ώρες και η απάντηση της ηγεσίας έγκειται στο "εσείς φταίτε." Αίσχος.
«Γιατί δεν έγινε εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος» ήταν τα ερωτήματα που έθεσαν οι πληγέντες στον υπουργό Άμυνας και δεν πήραν απάντηση. Πηγή: www.lifo.grΕγώ άλλα θα ρωτούσα έναν υπουργό:1. "Γιατί μας αφήσατε και χτίσαμε αυθαίρετα"; ( Ο οικισμός που καταστράφηκε είναι εκτος σχεδιου πόλεως)2."Γιατι δεν γκρεμίσατε έγκαιρα ότι χρειάζεται για να υπάρχουν προσβάσεις για τα πυροσβεστικά οχήματα και έξοδοι κινδύνου για μια τέτοια κακιά ώρα;" 3." Γιατί δεν μας επιβάλλετε πρόστιμο που δεν κλαδεύουμε και δε μαζεύουμε τα ξερόχορτα"4. "Αυτός-ή με το περίφημο πορτάκι προς τη θάλασσα ... είναι άξιος ανδριάντα ή κρεμάλας;"5. "Αυτοί που πήραν το "λαδάκι" και έκαναν τα στραβά μάτια πότε θα πληρώσουν. Αν τώρα είναι συνταξιούχοι θα βγουν και παραπονεμένοι;" (Πριν από κάποια χρόνια μια μηχανικός της περιφέρειας πήγε να βγάλει αυθαίρετα κάποια κτίσματα και την τρέλαναν - αυτοκτόνησε ... θυμάμαι καλά;)
Το τελευταίο που λες είναι πολύ σημαντικό: ωραίο χόμπι το να βριζουμε πολιτικούς και το σύστημα αλλά αν κάποιος κρατικος λειτουργος ήθελε να βάλει τάξη στην αυθαιρεσια, πόσο χρόνο είχε άραγε στη διάθεσή του πριν τον εξουδετερωσουν κατόπιν (γνήσια) λαϊκής απαιτησης;
Όταν τις δασικές πυρκαγιές τις αναλαμβάνει η πυροσβεστική και όχι το δασαρχείο, και δίνεις πόρους σε όλα τα άλλα (όπως την υποδοχή και περίθαλψη 60.000 ανθρώπων το χρόνο από τρίτες χώρες) υποβαθμίζοντας τον εξοπλισμό της αντιμετώπισης τέτοιων αναμενόμενων φαινομένων, αυτά συμβαίνουν.
Ευκαιρία βρήκες βλέπω να προωθήσεις τη μόττο σου "ή εμείς θα ζήσουμε ή οι ξένοι". Στο μυαλό σου το να ζήσουμε όλοι δε χωράει σαν ιδέα, είναι πολύ μεγάλη, θέλεις κάποις να πεθάνει, ας πεθάνουν οι 60,000 λοιπόν;
1ον) Δεν υποστηρίζω πως τη φωτιά έβαλαν οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες, είναι γελοίο. 2ον) Η χώρα δεν έχει πόρους για τα βασικά, επί του θέματος δεν έχει μέσα δασοπυρόσβεσης, ανθρώπους να στελεχώσουν τα αναγκαία πυροφυλάκια, και επαρκή μέσα πυρόσβεσης από αέρος. Έχουν γίνει απίστευτες περικοπές τόσο σε αυτόν τον τομέα, όσο και στον τομέα των στρατιωτικών δαπανών, (σε σημείο οι φαντάροι να επιστρέφουν ακόμα και τις αρβύλες μετα την απόλυση τους ή οι μερίδες φαγητού να μην επαρκούν). 3ον) Υπάρχουν τουλάχιστον 1,2 δις εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή κάτω από το όριο της φτώχειας σε Ασία και Αφρική. Σε ποιον αριθμό αλήθεια θα σταματησει ο ανθρωπισμός όσων υποστηρίζουν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων; Μέχρι να εξαθλειωθούμε όλοι; Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων έχει στοίχισει στη χώρα απίστευτα χρήματα και πόρους σε ανθρώπινο και υλικοτεχνικό δυναμικό, (πολύ περισσότερο από όσα μας δίνει η Ε.Ε. για το θέμα αυτό). Δημόσια περίθαλψη, εκπαίδευση, διαμονή στελέχωση κέντρων...Χωρίς μάλιστα να προσμετράται η συμβολή των μεταναστευτικών ροών στη εδραίωση της μαύρης εργασίας και τη διαφυγή χρημάτων σε τρίτες χώρες που μειώνουν τόσο τα φορολογικά έσοδα όσο και το ΑΕΠ της χώρας. Καταλήγοντας, μία χώρα που δεν έχει τα απολύτως απαραίτητα για την προστασία των πολιτών της και των φυσικών της πόρων δεν άνοιγει τα σύνορα της για να το παίξει, δήθεν, αριστερή.Το ο,τι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται να βοηθήσουν είναι μία κίνηση αλληλεγγύης, σαφώς, είναι όμως και κίνηση επικοινωνιακης πολιτικής, που δεν εξαλείφει το πρόβλημα.Το οτι συνδέουμε την παρούσα διάλυση της χώρας γενικότερα και με το μεταναστευτικό δεν το κάνουμε γιατί μισούμε τους μετανάστες, οι τις χώρες προέλευσης τους, (ειδικά οι πολιτισμικοί σύνδεσμοι με την Συρία είναι ισχυροί) αλλά γιατί αποτελεί το νούμερο ένα «πρόβλημα» της χώρας αλλά και της Ευρώπης και δεν μπορεί να μείνει εκτός σύνδεσης γιατί η παρούσα καταστροφή οφείλεται και στις περικοπές.