Νέος μηχανισμός διαμόρφωσης των κατώτατων μισθών

Νέος μηχανισμός διαμόρφωσης των κατώτατων μισθών Facebook Twitter
2

Κατώτατο μισθό πολλαπλών ταχυτήτων, με γνώμονα ηλικιακά, γεωγραφικά και άλλα κριτηρία, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την Καθημερινή. Διαφορετικός μισθός προβλέπεται για εργαζομένους έως 18 ετών, άλλος για τις ηλικίες έως 24 και διαφορετικός για τους μεγαλύτερους.

Η ύφεση, η ανεργία αλλά και η οικονομική κατάσταση μιας συγκεκριμένης περιοχής θα επηρεάζουν επίσης τα επίπεδα των κατώτατων μισθών, όπως προκύπτει από το πλαίσιο διαβούλευσης ενόψει του τελικού σχεδίου της υπουργικής απόφασης που αφορά τη διαμόρφωση του νέου μισθολογικού μηχανισμού εισόδου στην αγορά εργασίας από το 2014.

Σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, ο κατώτατος μισθός θα κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 75% αυτού των ενηλίκων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
μα γιατί να μπλέκουμε με κατώτατους μισθούς και λοιπούς λαϊκισμούς?? προτείνω να εξαφανίσουμε τον κατώτατο μισθό και να ορίζεται απο τις ορέξεις του εργοδότη!! εκεί να δείτε ανάπτυξη!!! εκτός αν θέλετε τον κομμουνισμό του σύριζα!!!