ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμάς μόσχου
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πελτές Μήλου
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φύλλο δάφνης
- Κανέλα
- Μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. τυρί τριμμένο Μετσοβόνε
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8 λεπτά.
- Το προσθέτουμε στον κιμά και βράζουμε για άλλα 4 λεπτά.
- Μοιράζουμε σε σαγανάκια, προσθέτουμε τριμμένο τυρί και γκρατινάρουμε σε δυνατό φούρνο για 4 λεπτά.
Η προετοιμασία του πιάτου και η φωτογράφηση έγινε στο εστιατόριο Belle Amie
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα