ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μόσχου
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτές Μήλου
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Κανέλα
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο Μετσοβόνε
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  3. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8 λεπτά.
  4. Το προσθέτουμε στον κιμά και βράζουμε για άλλα 4 λεπτά.
  5. Μοιράζουμε σε σαγανάκια, προσθέτουμε τριμμένο τυρί και γκρατινάρουμε σε δυνατό φούρνο για 4 λεπτά.

Η προετοιμασία του πιάτου και η φωτογράφηση έγινε στο εστιατόριο Belle Amie

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα