H διαφήμιση με την Μπαρ Ραφαέλι που προκάλεσε αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ

H διαφήμιση με την Μπαρ Ραφαέλι που προκάλεσε αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Έντονη κριτική και δυσμενή σχόλια έχει πυροδοτήσει η επιλογή της Μπαρ Ραφαέλι -ένα από τα διασημότερα μοντέλα του Ισραήλ- να εμφανιστεί σε μια διαφήμιση, όπου βγάζοντας τη νικάμπ από το πρόσωπό της, ακούγεται να λέει «η ελευθερία είναι βασική». 

Η ισραηλινή εταιρία ρούχων Hoodies δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα ένα βίντεο, που ξεκινάει με τη λεζάντα «είναι το Ιράν εδώ;» στα εβραϊκά, κάνοντας ταυτόχρονα ζουμ στο πρόσωπο της Ραφαέλι, το οποίο καλύπτεται από μια μαύρη νικάμπ. 

 

Το 33χρονο μοντέλο, πρώην σύντροφος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είναι ένα από τα διασημότερα παγκοσμίως. Το 2015 παντρεύτηκε τον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Άντι Έζρα. 

Στο Facebook, η Hoodies συνόδευσε την διαφήμιση με ένα κείμενο, όπου ρωτούσε τον κόσμο αν νιώθει πως απειλείται η ελευθερία του. 

Η εμφάνιση της Μπαρ Ραφαέλι κατακρίθηκε έντονα στα social media, με τους χρήστες να την χαρακτηρίζουν «ισλαμοφοβική» και «κατά του Ιράν», καθώς αυτού του είδους το μαντίλι σπάνια φοριέται εκεί. Σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο, οι γυναίκες καλούνται να καλύπτουν τα κεφάλια τους, αλλά εκατομμύρια από αυτές το αγνοούν, φορώντας χαλαρά πέπλα. 

Η εταιρία ρούχων κυκλοφόρησε τη διαφήμιση την Δευτέρα και μόνο στο YouTube μετρά περισσότερα από 160.000 views.

Μετά τον σάλο, δημοσίευσε μια νέα εκδοχή στην οποία είχε αφαιρεθεί η αναφορά στο Ιράν και άλλες γυναίκες, ανάμεσά τους η transgender ηθοποιός Stav Strashko και ένα μοντέλο από Αιθιοπία και Ισραήλ, επίσης αφαιρούν τις νικάμπ τους. Στο νέο βίντεο προστέθηκε επίσης μια γυναίκα με χιτζάμπ, χωρίς ωστόσο να την αφαιρέσει. 

Και τα δύο βίντεο είχαν αρνητικό αντίκτυπο στον κόσμο, που συνέχισε τα επικριτικά σχόλια. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε όσους κάνουν κατάχρηση των κανόνων της αστικής δημοκρατίας πρέπει να απαντάς ευθαρσώς.Φτάνει η ρετσινιά με τις "φοβιες". Είναι υγεία να λες ότι γυναίκα χωρίς νικαμπ είναι ελεύθερη γυναίκα. Η νικαμπ δεν είναι ένα θρησκευτικό σύμβολο Όπως ο σταυρός. Πανοπλία ολόκληρη είναι.