Επαίσχυντος γάμος - Διαφήμιζαν δημοπρασία για 17χρονη νύφη και το Facebook δεν αφαίρεσε τη διαφήμιση

Επαίσχυντος γάμος - Διαφήμιζαν δημοπρασία για 17χρονη νύφη και το Facebook δεν αφαίρεσε τη διαφήμιση Facebook Twitter
Μια από τις εικόνες του επαίσχυντου γάμου
1

Το Facebook δέχεται σκληρή κριτική επειδή δεν κατάργησε viral δημοσίευση που διαφήμιζε δημοπρασία ανήλικης νύφης στο Νότιο Σουδάν.

Αυτό τελικά οδήγησε στην καταβολή της μεγαλύτερης «προίκας» που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο πλειοδότης ήταν ένας άντρας ο οποίος ήταν πάνω από 50 ετών και το κορίτσι που «δημοπρατήθηκε» μόλις 17.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη άντρες προσπάθησαν να κερδίσουν την ανήλικη νύφη ενώ ένας από αυτούς ήταν ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής, δήλωσε η Philips Anyang Ngong, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προσπάθησε να σταματήσει την υποβολή προσφορών τον περασμένο μήνα.

Η Ngong δήλωσε στο Associated Press πως η δημοπρασία ήταν φρικτή κακοποίηση και πως οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Το κορίτσι, έγινε η ένατη γυναίκα του άντρα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Facebook τη δείχνουν να κάθεται δίπλα στο γαμπρό, φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα ενώ κοιτάζει στο πάτωμα.

Ο γαμπρός έδωσε 500 αγελάδες δύο πολυτελή αυτοκίνητα, 10.000 δολάρια, δύο ποδήλατα, ένα σκάφος και μερικά κινητά τηλέφωνα.

Η δημοπρασία διαφημίστηκε αλλά δεν διεξήχθη στο Facebook, όμως χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να καταργηθεί μετά την πρώτη δημοσίευση.

«Αυτή η βάρβαρη χρήση της τεχνολογίας θυμίζει αγορές σκλάβων. Το γεγονός ότι ένα κορίτσι μπορεί να πωληθεί για γάμο στο μεγαλύτερο χώρο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο σε αυτή την εποχή είναι πέρα από τα όρια», είπε ο George Otim, διευθυντής του οργανισμού Plan International South Sudan.

Το Νότιο Σουδάν έχει μακρά παράδοση στην πρακτική της προίκας για νύφες, συνήθως με τη μορφή αγελάδων. Έχει επίσης μια μακρά ιστορία σε περιστατικά γάμου με ανήλικες. Παρόλο που η πρακτική αυτή είναι πλέον παράνομη, το 40% των κοριτσιών εξακολουθεί να παντρεύεται πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Ενώ η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν καταδικάζει την πρακτική του παιδικού γάμου, δηλώνει αναρμόδια και ανίκανη να ρυθμίσει τα πολιτιστικά πρότυπα των κοινοτήτων, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές.

«Δεν μπορείτε να το πείτε δημοπρασία. Δεν προσφέρεται. Εάν το βλέπετε με ευρωπαϊκά μάτια, θα το ονομάσετε δημοπρασία.Πρέπει να το δείτε μέσα από την αφρικανική οπτική καθώς είναι παράδοση εδώ και χιλιάδες χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγετώνας της Αποκάλυψης»: Η κατάρρευσή του απειλεί τις παράκτιες κοινότητες από το Μαϊάμι και το Λονδίνο μέχρι το Μπαγκλαντές

Περιβάλλον / «Παγετώνας της Αποκάλυψης»: Η κατάρρευσή του απειλεί τις παράκτιες κοινότητες από το Μαϊάμι και το Λονδίνο μέχρι το Μπαγκλαντές

Οι επιστήμονες έψαξαν βαθιά κάτω από τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» και τα ευρήματά τους ισοδυναμούν με πιθανή καταστροφή για τον πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποτε οι δικαιωματιστές πρέπει να ενημερώσουν όλο τον υπόλοιπο πλανήτη ποια είναι αποδεκτή ανάμειξη σε άλλους αξιακούς κώδικες και ποια δεν είναι.Ο πολιτισμικός ιμπεριαλισμός είναι κάτι που πρέπει να οριστεί όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και όχι αποκλειστικοί κριτές να είναι τα μέλη ΜΚΟ και μερικών πανεπιστημίων τα οποία τροφοδοτούν με ανθρώπινο δυναμικό αυτές τις ΜΚΟ.