ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό οσπριάδα (φακές, φασόλια, ρεβίθια)
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 αυγά
- 4 φέτες ψωμί χωριάτικο
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 4 κ.σ. ξύγαλο
- ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε την οσπριάδα σε άφθονο νερό για 80 λεπτά, σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, χυμό λεμονιού, ξίδι, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί, τηγανίζουμε τα αυγά.
- Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο την οσπριάδα επάνω το ξύγαλο, δίπλα το ψωμί και επάνω το αυγό.
- Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα