ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ρεβίθια ξερά
- 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 6 κ.σ. ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Πρέζα κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
- Σουσάμι για το σερβίρισμα
- Σουμάκ για το σερβίρισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- 3 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
- 1 κ.γ. χαρίσα έτοιμη
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες και ψημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τη μισή σόδα σε νερό να μουλιάσουν.
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και την υπόλοιπη σόδα και τα βράζουμε μέχρι να είναι πάρα πολύ μαλακά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό και τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, το ελαιόλαδο και το σουμάκ, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το σουμάκ και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
- Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη χαρίσα.
- Σερβίρουμε όλα τα μπολ σε ένα μεγάλο πιάτο και συνοδεύουμε με πίτες φρεσκοτραγανισμένες.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Sea Spice στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα