Μυτιλήνη: Παράλυτος 17χρονος από black out μηχανήματος την ώρα επέμβασης

Μυτιλήνη: Παράλυτος 17χρονος από black out μηχανήματος την ώρα επέμβασης Facebook Twitter
11

17χρονος έμεινε παράλυτος στην αριστερή του πλευρά, όταν κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι του, μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί. Ο νεαρός είχε  εκ γενετής ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι του, το οποίο ανακάλυψαν τυχαία πριν τις γιορτές οι γονείς του και που έπρεπε να αφαιρεθεί καθώς υπήρχε κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του.

Οι γονείς του αποφάσισαν να κάνουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αυτή την επέμβαση, όμως την ώρα του χειρουργείου, ένα μηχάνημα "οδηγός" για τις επεμβάσεις σταμάτησε για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους να λειτουργεί.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, ο χειρουργός, μην μπορώντας να συνεχίσει την επέμβαση χωρίς τη βοήθεια του μηχανήματος-πλοηγού τη σταμάτησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην αριστερή πλευρά του σώματός του νεαρού και να μείνει παράλυτος.

Οι γονείς σοκαρισμένοι ζήτησαν την άμεση μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο της Αθήνας αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε πρώτα να περάσει από μαγνητική τομογραφία ο 17χρονος, προκειμένου να διαπιστώσουν οι γιατροί την κατάστασή του.

Δυστυχώς όμως μαγνητικό τομογράφο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει και η μαγνητική έπρεπε να γίνει σε εξωτερικό ιδιωτικό κέντρο το οποίο ζητούσε, να πληρωθεί 270 ευρώ για τη μαγνητική τομογραφία.

Οι γονείς του παιδιού δήλωναν ότι ήταν ασφαλισμένοι και ότι το Νοσοκομείο έπρεπε να καλύψει τα έξοδα.

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες του LesvosNews.gr, το Ιατρικό Κέντρο δεν δεχόταν τον ασθενή, επειδή είχε λήξει η σύμβασή του με το Νοσοκομείο.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χρήστου Θεοδώρου, αλλά και του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης, ώστε με δικές τους εγγυήσεις να φύγει ο 17χρονος και να κάνει την αναγκαία ιατρική εξέταση.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Μα φυσικά! Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άρτιοι στη δουλειά τους, εργατικοί καταρτισμένοι και ιεροί (είτε είναι Άγιοι, είτε ενσαρκώσεις του Βούδα). Εξάλλου, μετά από 3 χρόνια φόρων, πείνας, μειώσεων μισθών κλπ κλπ καταφέραμε και δε πειράξαμε κανένα, τώρα για ψύλλου πήδημα να τους τιμωρήσουμε? Το νου σας!!
Ως ιατρος, πιστευω οτι φερει ευθυνη ο χειρουργος του νοσοκομειου. Πριν την επέμβαση πρεπει να βεβαιωθεις οτι ολα δουλευουν σωστα και να εχεις plan b αν κατι παει στραβα. Εφοσον δεν υπηρχε τροπος να συνεχιστει η επέμβαση σε περιπτωση βλαβης του μηχανηματος (πχ να υπηρχε δευτερο ή άλλη τεχνικη), ο ασθενης επρεπε να παραπεμφθει εξαρχης σε αλλο νοσοκομειο. Ποσο μαλλον οταν η Μυτιληνη ειναι γεωγραφικα απομονωμενη και οι διακομιδες ασθενων μπορει να ειναι δυσκολες. Αν το συστημα δεν σε βοηθά, οπως συμβαινει στα ελληνικα νοσοκομεια, δεν χρειαζονται ηρωισμοι...
λένε αλήθεια, δεν μπορούμε να κάνουμε μαγνητική στο νοσοκομείο, μας επιβάλουν να πάμε σε ένα συγκεκριμένο με 240 ευρώ (δεν ξέρω γιατί γράφει εδω 270).. Με αποτέλεσμα δεν κάνουμε την μαγνητική καθόλου. Μπορεί να έχει ακριβύνει, τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 240, επειδή έχω κήλη έπρεπε να κάνω μαγνητική και ακόμη δεν την έχω κάνει. (όταν άκουσα την τιμή, το απέφυγα).
αξονικη μαγνητικη, γιαννης γιαννακης..στη τελικη αμαν δε πληρεις χαρτουρα ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!!μπατε σκυλε αλεστε τα καναμε τα νοσοκομεια?ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ
και πολυ σωστα κανανε...ετσι ειναι φιλε μου, αν δε περνας το πρωτοκολο, θα βαζεις τον καθε κρετινο για αξονικες? ταχα μου τωρα θα μεινει παραλυτος..τι ειμαστε, μπουρ..λο χωρα?ευγε!ΕΥΓΕ ΛΕΩ!
δεν αναφέρετε στην αξονική αλλά στην μαγνητική... Η αξονική κοστίζει 40-60 ευρώ, δεν θα ήταν πρόβλημα καθόλου... και μάλιστα το νοσοκομείο σε εμένα την έχει κάνει πρόσφατα, λόγο προβλήματος, με ασφάλεια. Αλλά μπορώ να πω ότι και πάλι, η αξονική καλό είναι να γίνετε από εξω και οχι μέσα. Μαγνητική όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε, θέλουν τρελά ποσά.