Κι όμως: Ανοιχτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, λέει ο Ρεν

Κι όμως: Ανοιχτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, λέει ο Ρεν Facebook Twitter
2

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στη χώρα μας, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, σε μια δήλωση που αναμένεται να δημιουργήσει νέες αντιδράσεις, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, με την οποία ζητούσε διευκρινήσεις και τη διαβεβαίωση του επιτρόπου ότι δεν θα τεθεί από την Κομισιόν θέμα μείωσης ή συναίνεση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Ρεν απάντησε ως εξής:

"Σύμφωνα με τα μνημόνια που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Επιτροπής - εκ μέρους των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ - της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναθεώρηση του πλαισίου για τον κατώτατο μισθό προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Η αναθεώρηση του συστήματος για τον κατώτατο μισθό θα γίνει με σκοπό να καταστεί απλούστερο και αποτελεσματικότερο όσον αφορά την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας και να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αναθεώρηση αυτή.

Δεν υφίσταται καμία απολύτως προειλημμένη απόφαση σχετικά με την αναθεώρηση".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
@skeletor Τι λε ρε παλήκαρε?! Για να το πιάσω λίγο καλύτερα, μια και φαίνεται να αρέσει κι όλας η άποψή σου και να απολαμβάνει και σχεδόν διπλάσια αποδοχή από τα ζονγκ που όφειλε να εισπράξει. Μας λες με λίγα λόγια πως η ιδανική κοινωνία είναι εκείνη που, όντας σε εξαθλίωση και σε διεκδικητική προοπτική για κάτι καλύτερο από αυτά που της χάρισαν λανθασμένες κινήσεις της, μειοδότες πολιτικοί κι ασυνάρτητοι Ευρωπαίοι, το εργατικό δυναμικό φιλάει κατουρημένες ποδιές για να βρει "μαύρη" εργασία επί 2 ή επί 3; Έτσι πρόκοψαν κι οι ανεπτυγμένες χώρες; Μέσα από την αποκτηνωμένη κι εξαντλητική βιοπάλη και δη από από 2-3 διαφορετικά μετερίζια, για να μείνουν 1-2 στην απ' έξω; Μήπως το ιδανικό σου είναι οι κολίγοι της Μανωλάδας που μη έχοντας στον ήλιο μοίρα, εξαρτώντας από το ξεροκόμματο των τσιφλικάδων; Διότι αγαπητέ, δεν αντιλέγω, εκείνος που βρίσκεται στην ανάγκη θα συρθεί κι ανάμεσα στα κόπρανα και θα παραδώσει κι οπίσθια στο κλουβί με τις τρελές προκειμένου να θρέψει την οικογένειά του. Εσύ κι εγώ όμως, από την άνεση του καναπέ και της dsl μας, πως δικαιούμαστε να του ορίζουμε πως το δέον και το αξιοπρεπές είναι να κάνει μούγκα και να αποδεχτεί την "μαύρη" πολυεργασία, χωρίς πολλά πολλά, για να βοηθήσει ως γαϊδούρι αυτή τη χώρα να ορθοποδήσει; Και για ποια χώρα μιλάμε; Για εκείνη που τα πολιτικά ανδρείκελά της, διεφθαρμένα μέχρι το κόκκαλο και κατά πολλοίς υπεύθυνα για την 30ετή ανίκανη διακυβέρνηση αυτού του τόπου, δηλώνουν ανίκανα να πατάξουν έστω και μέρος της φοροδιαφυγής, από την οποία πληρώνουμε συνολικά το μάρμαρο; Και μην ακούσω την τακτική απάντηση περί συνευθύνης του κοινωνικού συνόλου που διαπράττει το αδίκημα, διότι μόνο εν μέρει ευσταθεί...εκεί πάνω ψηφίστηκαν για να δώσουν λύσεις, για να βρουν τους έκνομους, όπως δήλωσαν προγραμματιστικά κι αποδεικνύονται εκ νέου άχρηστοι και πουθενάδες. Κόψε λοιπόν το λαιμό σου αγαπητέ μέσε Έλληνα, γίνε σκυφτούλης, αποδέξου αδιαμαρτύρητα κάθε μέτρο που σου επιβάλλεται και κατανόησε πως η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εξαρτάται πρωτίστως από την μισθολογική ευτέλεια. Γι' αυτό άλλωστε η Βουλγαρία και το Μπαγκλαντές είναι υπερδυνάμεις κι όπου να' ναι θα κατακτήσουν και το Σείριο. Τα μυαλά σου και μια λίρα και του Μπογιατζή ο κόπανος.
Ε, αφού διαβεβαίωσε η ελληνική κυβέρνηση δεν μας παίρνει να πιστέψουμε τους Ευρωπαίους. Όλοι ξέρουμε ότι αν πει κάτι η ελληνική κυβέρνηση γράφεται σε πέτρα. Εκτός από τις πρώτες 11-12 φορές που μας είπανε για έξοδο από την κρίση, τέλος των εκτάκτων φορολογιών και γενικότερα ό,τι άλλο έχει πει/ υποσχεθεί (με 2-3 εξαιρέσεις).