Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο

Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο Facebook Twitter
EUROKINISSI
22

Την πρόθεσή του να ξαναπάει η χώρα σε εκλογές εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Aπηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 'Αρα, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό, εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την ακύρωση του ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Υπενθυμίζεται ότι και την Δευτέρα (24/06) η ΝΔ με δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο του ντιμπέιτ.

Για τις ευρωεκλογές σημείωσε: «Σκοπός μας στις ευρωεκλογές ήταν μια καθαρή νίκη. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ δεν ήταν μόνο των δημοσκοπήσεων αλλά της κοινωνίας. Έβλεπα δύο πράγματα. Αφενός ένα κύμα αντίδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Τσίπρα προσωπικά και μια διάθεση απόρριψης μιας κακής κυβέρνησης. Έβλεπα όμως και κάτι άλλο, κόσμο που μου έλεγε ότι δεν έχω ψηφίσει τη ΝΔ αλλά σε εμπιστεύομαι για να φύγει ο Τσίπρας αλλά και για να μπορέσει να μας πείσεις έμπρακτα ότι η ΝΔ έχει αλλάξει. Ορισμένοι το κάνουν με μια δόση καχυποψίας και το σέβομαι αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή».

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» κατέληξε.

Πολιτική
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM