Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Μπαγκλαντές: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση κτηρίου Facebook Twitter
1

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από κατάρρευση οκταόροφου κτηρίου που στέγαζε κλωστουφαντουργία, κατοικίες και εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 76 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες ενώ πυροσβέστες εργάζονται στα ερείπια του κτηρίου για τον απεγκλωβισμό ατόμων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι ιδιοκτήτες του κτηρίου φέρεται να αγνόησαν προειδοποίηση για εκκένωση του κτηρίου μετά την εμφάνιση ρωγμής την προηγούμενη ημέρα.

Η ακμάζουσα-μέσα από χαμηλά μεροκάματα και ανύπαρκτους κανόνες ασφαλείας- βιομηχανία ενδυμάτων του Μπαγκλαντές μαστίζεται από πολύνεκρες πυρκαγιές και άλλα δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια.  Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, 112 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο σε ένα βιομηχανικό προάστιο της Ντάκα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια