Ικαρία: Η αστροφυσικός έπεσε μαζί με τον βράχο στο κενό

Ικαρία: Η αστροφυσικός έπεσε μαζί με τον βράχο στο κενό Facebook Twitter
5

Η αυτοψία των επιθεωρητών στην Ικαρία αποκάλυψε τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η Νάταλι Κρίστοφερ βρήκε τραγικό θάνατο στο νησί, τη Δευτέρα. 

Η 34χρονη αστροφυσικός από τη Βρετανία είχε βγει για τρέξιμο εκείνο το πρωί και, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο ακαριαίος θάνατος της οφείλεται σε πτώση καθώς, όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα έπεσε στην χαράδρα 20 μέτρων μαζί με έναν μεγάλο βράχο που αποκολλήθηκε και την παρέσυρε στο κενό. 

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έκαναν αυτοψία στο σημείο, φαίνεται να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροψία - νεκροτομή.

Οι αξιωματικοί δεν εντόπισαν ίχνη πάλης στη σορό της αστροφυσικού και αποκλείστηκε κάθε πιθανότητα μεταφοράς του πτώματος από άλλο σημείο. «Μακροσκοπικά, φαίνεται ότι όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση. Υπάρχουν στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από τη νεκροψία, από την εξωτερική επισκόπηση, που συνάδουν με πτώση από ύψος. Ακαριαίος θάνατος. Έχει βαρύτατο τραύμα», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο κ. Καρακούκης.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος και από εκεί και πέρα δορυφορικές κηλίδες, που να σημαίνει ότι η σορός εσύρθη εν ζωή, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα και άλλα στοιχεία τα οποία συνάδουν με πτώση από ύψος», κατέληξε. 

 Για ώρες, επιθεωρητές ερευνούσαν το σημείο με τον απόκρημνο βράχο, ώστε να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Οι αξιωματικοί έψαξαν για τυχόν αποτυπώματα παπουτσιών, ίχνη σπρωξίματος ή ύποπτα αντικείμενα στον χώρο χωρίς να βρουν το παραμικρό.

«Ρωτούσε πληροφορίες για το νησί, ορεινό το νησί κι αυτή είχε μανία με τις ορειβασίες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που η διέμενε η Κρίστοφερ μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ζευγάρι, που ήταν περίπου 10 χρόνια μαζί, διασκέδαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

  

Οι αρχές αναφέρουν ότι η πτώση και ο θάνατος οφείλονται στην προσπάθεια της 34χρονης να αναρριχηθεί (ή να κατέβει) από τον βράχο και επισημαίνουν ότι η γυναίκα έπεσε μαζί με τον πέτρινο όγκο που αποκολλήθηκε και βρέθηκε πάνω της. Η τελευταία επικοινωνία που είχε με τον σύντροφό της ήταν λίγο πριν τις 10.μ.μ το πρωί της Δευτέρας, όπου τον ενημέρωσε ότι είχε βγει για τρέξιμο και θα καθυστερούσε λίγο να επιστρέψει. Τα ίχνη της όμως χάθηκαν και τελικά η 34χρονη βρέθηκε νεκρή, 56 ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο που έμεναν. 

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM
Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Ελλάδα / Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Η Μεσίνα στην Ιταλία ήταν το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της Ε.Ε., με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολουθούν το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία με 11,1 εκατομμύρια επιβάτες και ο Πειραιάς με 9,6 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
nightowl, δε μπορείς να υπαοβιβάζεις μία άποψη λέγοντας ότι είναι βλακείες απλά επειδή δεν συμφωνείς. Η λογική του Alex F είναι να μην κάνουμε τίποτα σε περίπτωση που τύχει κάτι κακό? Πόσες φορές έχεις διασχίσει το δρόμο σε ξένη χώρα/πόλη με κόκκινο φανάρι? Αυτο δεν έχει έναν κίνδυνο? Προφανώς η κοπέλα έκανε ορειβασία και στο παρελθόν, εννοώ είχε εμπειρία. Αυτό που έκανε λάθος είναι ότι πήγε μόνη της. Υπαρχει πολύς κόσμος όμως που κάνει free solo ή άλλα "επικίνδυνα" χομπι. Και δεν πάνε απαραίτητα μόνο στον μέρος τους ταξιδεύουν για αυτό όπως γίνεται και με πολλά άλλα χομπι. Αν πχ κάνεις καταδύσεις πας σε διάφορα μέρη να κάνεις καταδύσεις. Κανείς δεν περιμένει ότι θα πεθάνει κάνοντας κάτι που αγαπάει και μάλλον δεν το περίμενε και αυτή η κοπέλα. Ήταν μία άτυχη στιγμή.
Πολύ δυσάρεστο αυτό που έγινε... Αλλά να μιλήσουμε και λίγο για την κοινή λογική και την ασφάλεια;Γιατί να πας σε ένα τόπο που δεν τον ξέρεις, μόνος σου, και να αρχίσεις να σκαρφαλώνεις στα βράχια;;
Ενώ το να πεθάνεις από μπασκέτα είναι απολύτως φυσιολογικό. Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση εδώ είναι ένα τραγικό συμβάν χωρίς την ευθύνη κάποιου. Η κοπέλα αγαπούσε τη φύση και απολάμβανε κατά αυτόν τον τρόπο τις βόλτες της. Τόσο κακό είναι? Να σταματήσουμε και τις πεζοπορίες στον Όλυμπο επειδή τυχαίνουν και δυστυχήματα?
Γιατι να κοιμηθεις σε ενα κρεβατι που δεν εχεις ξανακοιμηθει; Τι αλλες βλακειες θα ακουσω , AlexF με βρισκεις -αν οχι συμφωνο- τουλαχιστον προβληματισμενο με το σχολιο σου. Δε μου φαινεται περιεργο που το σκεφτεσαι.