Γιαννούλης: Σαδισμός το μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από δομή προσφύγων, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Γιαννούλης: Σαδισμός το μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από δομή προσφύγων, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Ντροπή και σαδισμό, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Γιαννούλης, το μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που διοργανώθηκε έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (EUROKINISSI)
30

Σκληρή κριτική απέναντι σε όσους διοργάνωσαν μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ, απέναντι από δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σκοπιμότητα πίσω από την πρωτοβουλία.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, ο κ. Γιαννούλης σχολίασε επ' αυτού: «Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό (...) δεν ξέρω σε τι κατηγορία του ποινικού κώδικα να εντάξω αυτούς που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο ποινικός κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο», είπε ο βουλευτής κάνοντας λόγο για σαδισμό.

«Από κάθε λογικό, δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, ως κτηνωδία (...) Ναι κύριε Πλεύρη, κτηνωδία», πρόσθεσε ο βουλευτής, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων κατά τύχη; Μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα». «Ελπίζω ότι οι υπόλοιποι που μας ακούν να μην έχουν αυτή την αντίληψη περί σύμπτωσης, όπως ο κ. Πλεύρης». 

Κυρανάκης: Απαράδεκτη η δήλωση Γιάννουλη

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον συνάδελφο, ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους και είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε κ. Γιαννούλη», απάντησε ο βουλευτής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

«Περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από που και ως που θα πρέπει να περιοριστούν δηλαδή τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», συνέχισε ο κ. Κυρανάκης. «Γνωρίζετε ποιοι το διοργανώνουν», ήταν η απάντηση του κ. Γιαννούλη. «Όχι, δεν γνωρίζω ποιοι το οργανώνουν αυτό. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες. Και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. 

Δείτε και το βίντεο από την σχετική στιχομυθία στη Βουλή

 
Πολιτική
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM