ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες baby
- 100 γρ. απάκι ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο για 3 λεπτά
- 50 γρ. κιμάς (όπως μαγειρεύουμε στο γιουβετσάκι)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα
- 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
- Βούτυρο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
- Τις βράζουμε για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
- Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη.
- Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα και το γάλα, ρίχνοντας τα τυριά, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Καλύπτουμε με αυτήν τη σος τις πατάτες και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Προσθέτουμε το ζεστό ψιλοκομμένο απάκι και σερβίρουμε αμέσως.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα