Άδεια σε όλες τις εργαζόμενες του Δημοσίου για γυναικολογικές εξετάσεις

Άδεια σε όλες τις εργαζόμενες του Δημοσίου για γυναικολογικές εξετάσεις Facebook Twitter
3

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται άδεια μίας ημέρας το χρόνο στις γυναίκες υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο, ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και η οποία θα έχει ισχύ από την πρώτη του νέου έτους, θα αναφέρει:

«Στο άρθρο 50 του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) και στο άρθρο 57 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, προστίθεται παράγραφος 9 ως εξής:

α) «Στις υπαλλήλους χορηγείται κατόπιν βεβαίωσης του θεράποντος ιατρού μία (1) ημέρα άδεια το έτος με αποδοχές προκειμένου να υποβληθούν σε ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο».

β) Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ρύθμισης του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2020».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Women Act» που ως σκοπό έχει την προώθηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας και ευθύνης. Στη συνάντηση παρίσταντο η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κυρία Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα και οι Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού, Έλενα Τσαγκαράκη και Ρούλα Τσίνα.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Περα απο την προφανη ερωτηση, γιατι να γινεται διαχωρισμος μεταξυ εργαζομενων γυναικων δημοσιου και ιδιωτικου τομεα, εγω θα ρωτησω γιατι να γινεται διαχωρισμος εργαζομενων γενικοτερα, για ενα τοσο καιριο ζητημα οπως η ατομικη υγεια.Το πιο απλο που μπορω να σκεφτω ειναι η περιπτωση εγκαιρης διαγνωσης σοβαρων ασθενειων, που και θα σωσει τους ασθενεις και θα γλυτωσει εκατομμυρια απο το συστημα υγειας.